Neuvěřitelný sedmadvacátý ročník této gymnaziální tradice se hned třikrát uskutečnil v pondělí 18. února v prostorách Slováckého divadla.

Celou událost zahájil již tradičně ředitel školy Zdeněk Botek, po jehož projevu si diváci mohli vychutnat smršť zábavy, tance a písní, či projekcí.

Pořadem provázeli tři studenti, kteří letos sice moderují poprvé, avšak na prkna Slováckého divadla si při této příležitosti v minulých letech již stoupli.

„Nejvíc se letos těším na vystoupení všech profesorů. Předvádějí tance tematicky laděné do jejich specializace. Například matematici tančí na písničku o Pythagorově větě a používají jako rekvizity pravítka,“ s úsměvem poznamenal student Jan Kallus, který akci moderuje spolu s kolegyní Annou Magdalenou Pavlicovou a Vojtěchem Honigem.

Program je pod pečlivým dohledem. „Na letošním ročníku se mi hrozně líbí, že studenti opět přišli na pódium s mluveným slovem.

Nachystali scénky, ve kterých ukazují svůj studentský život, svůj pohled na školu,“ uvedla jedna z organizátorek akce Jitka Polišenská.

Akademie se stala neoddělitelnou součástí gymnaziálního roku.

„Vždy má opravdu vysokou úroveň, proto není žádný problém naplnit večerní představení pro rodiče. Já jenom každý rok žasnu, co všechno ta děcka dokážou,“ uzavřela druhá z organizátorek Miroslava Poláková.


Akademie Gymnázia Uherské Hradiště se poprvé konala na počátku devadesátých let a od té doby je její popularita stále enormní. 

Autorka: Kateřina Večeřová

V neděli odpoledne skončil na střeše u silnice řidič vozidla Daewoo Matiz. Mezi Bunčem a Modrou zřejmě vlivem vysoké rychlosti po projetí horizontu dostal smyk a vyjel mimo vozovku, kde havaroval.
Drsné následky nepozornosti řidičů: dvě auta na střeše i náraz motorkáře