Podle předsedy správní rady hradišťského Regionu Slovácko Stanislava Blahy tak dochází k matení veřejnosti, kdo vlastně Region Slovácko je.

Hodonínský spolek se však brání, že jeho cílem není parazitování na značce kolegů z Uherského Hradiště, ale o rozvoj cestovního ruchu na území Jihomoravského kraje. Původně velmi podobné logo si proto nechal hodonínský Region Slovácko změnit a od pondělí 20. března používá zcela jiné.

"I když se domníváme, že jsme žádná práva neporušili, v rámci dobrých vztahů s Regionem Slovácko se sídlem v Hradišti jsme tedy nechali navrhnout ještě logo další," sdělil předseda hodonínského Regionu Slovácko Pavel Margita.

Podle jeho slov s nimi hradišťský Region Slovácko válčí dlouhodobě.

Čtěte také: Zámek Nový Světlov ovládly o víkendu kočky. Soutěžily o tu nej z nich

"Náš spolek se ucházel o členství ve sdružení Region Slovácko se sídlem v Hradišti, ale naše žádost dodnes nebyla vyslyšena," poznamenal Pavel Margita s tím, že hodonínští chtěli spolupracovat, protože se jim zdá prezentace služeb v cestovním ruchu a podnikatelů v posledních pěti letech prakticky nulová.

Ohradil se také proti ostatním výtkám. Uznal sice podobnost názvu, ale dodal, že kdyby nebyl v souladu se zákonem, nebyl by nikdy zapsán do rejstříku spolků.

Předseda uherskohradišťského sdružení Stanislav Blaha to však vidí zcela jinak.

Čtěte také: Průjmy léčí nemocnice stolicí od příbuzných

"Prostřednictvím právníka jsme je vyzvali, aby přestali zneužívat zaregistrovanou ochrannou známku Slovácko Region a zanechali též nekalostního jednání, jímž parazitují na našem dlouhá léta budovaném dobrém jméně a pověsti," nechal se slyšet Stanislav Blaha.

Pavel Margita podle svých slov o žádné problémy nestojí, vždy chtěl spíše spolupravovat než se dohadovat.

"Prioritou pro naši destinační společnost a naše partnery je především spokojený návštěvník a spokojený podnikatel v cestovním ruchu regionu Slovácko. To by si měly uvědomit všechny organizace, které o sobě tvrdí, že jejich cílem je rozvoj cestovního ruchu našeho regionu. Vyzýváme tedy opět i touto cestou sdružení Region Slovácko se sídlem v Uherském Hradišti ke vzájemné spolupráci a podpoře ve prospěch celého našeho regionu," uzavřel Pavel Margita. 

Čtěte také: Hasiči i dobrovolníci pomáhali s očistnou kúrou letounů