Jak už je v obci zvykem, v neděli si krojovaná chasa doprovázená dechovou hudbou Stříbrňanka, Babickými a jejich hosty sobotní hodový rituál zopakovala s celou parádou. 

Ačkoliv před loňskými hody chodila starostka s místostarostkou Babic dům od domečku a prosily o stárka a o stárečku, letos ve vesnici sehnali dva stárkovské páry. Ten starší tvořili Hynek Hejda s Petrou Obdržálkovou, mladšími hodovými vládci byli Dominik Machuča s Evou Obdržálkovou. 

Srdečnou a veselou atmosféru měl 57. ročník císařských hodů s právem v Tupesích.
Po roční pauze se do Tupes císařské hody vrátily

„Pro rodiče je velká čest, když ze svého domu o hodech vyprovodí v rolích stárkyň dvě dcery. Už před rokem bylo jasné, že letos budou stárkovat a společně s chlapci to oznámili chase i paní starostce, aby nemusela jako loni na poslední chvíli shánět stárky,“ řekl pyšně tatínek stárkyň Petr Obdržálek.

Před šestadvaceti byl mladším stárkem v Traplicích. Za svobodna chodil v kroji v traplických a babických hodových chasách, stejně jako jeho manželka Eva. V ženáčských krojích chodí spolu v Babicích až při nedělní obchůzkách po dědině.

V Olomouci byli vysvěceni noví pomocní biskupové Antonín Basler a Josef Nuzík (uprostřed)
Straňana Nuzíka vysvětili biskupem. Ceremoniálu přihlížely dva tisíce věřících

„Babičky našich dcer, Milada Froncová a Karla Obdržálková, jim nakoupily brokáty na fěrtůšky, které jim ušila paní Váverková v Huštěnovicích. Mladší stárce jsme na babické burze krojů koupili nové kadrle,“ prozradil Petr Obdržálek.

Starší i mladší stárka zase daly bez okolků najevo, že velké přípravy u nich na ty letošní hody opravdu byly. Nejenže rodiče nová vrata pořídili, i kanál jim před domem z obce zbudovali, aby lidé v případě deště v kalužích stát nemuseli.   

Vítězní stárci soutěže O nejpohlednější stárkovský pár 2017 je z Popovic a přebírají víno od Libora Zlomka v Galerii slováckých vín v Uherském Hradišti.
Začínáme soutěžit o nejpohlednější stárkovský pár z letošních hodů

„Za to, že nám naši rodiče umožnili stárkování, patří jim i našim babičkám velké poděkování. Od malička nás k hodové tradici vedli a k lásce k folkloru nás dovedli,“ nechaly se slyšet obě stárky.

Radost měly z toho, že v neděli mohly u domu svých rodičů přivítat svoji prababičku Jindřišku Šohajkovou, která v prosinci oslaví devadesátiny.

Chasa se při nedělní hodové obchůzce dědinou zastavila v kostele sv. Cyrila a Metoděje, kde jí požehnání udělil kněz Bohumil Kundl. Pak zapózovala před nákupním střediskem fotografům a zamířila pozvat na večerní hodovou veselici starostku obce Martinu Horňákovou.

Slavnostní bohoslužba v den výročí 760 let od první písemné zmínky o založení města Uherské Hradiště králem Přemyslem Otakarem II.
Bůh peněz vede ke korupci a kazí vztahy, řekl arcibiskup Graubner