„Po důkladném zvážení celé situace jsme se rozhodli provoz Slovácké tržnice ukončit. Stane se tak v průběhu podzimu. Důvodem je stále se zvyšujícího počet legislativních restrikcí vůči drobným podnikatelům a živnostníkům,“ uvedla Magda Pekařová, mluvčí skupiny Synot, která je majitelem objektu.
„Vláda místo toho, aby drobným podnikatelům pomáhala, tak jim hází klacky pod nohy. Jednou z posledních kapek bylo zavedení EET, po kterém spousta z nich oficiálně ukončila svou činnost,“ doplnil zakladatel Synotu a senátor Ivo Valenta.

Podle něj se zájem ze strany prodejců o nabídku vlastních výrobků s přibývajícími restrikcemi ze strany státu postupně snižoval, a to jak u dlouhodobých nájemců, tak u těch příležitostných. S menší nabídkou pak přišel i úbytek zákazníků.

Ilustrační foto.
Slovácké slavnosti mají i bohatý dětský program

Slovácká tržnice byla slavnostně otevřena 11. září 2015 po přibližně osmiměsíční rekonstrukci za 35 milionů korun.

Jednu z posledních možností rozloučit se s ní budou mít lidé symbolicky opět během Slováckých slavností vína a otevřených památek. V sobotu pro ně bude v někdejší konírně připravený program.

Od 8 do17 hodin si budou moct děti zajezdit na konících, od 13 do 16 hodin vystoupí Cimbálová muzika Radošov s tanečními páry, ve stejný čas si děti budou moct nechat pomalovat obličej.

„Po celý den bude k dispozici i dřevěný houpací kůň, balonky, tvořivá dílna a do vyčerpání zásob i košt vína. Veškerý doprovodný program bude zdarma,“ doplnila Magda Pekařová.

Budova by i nadále měla sloužit lidem, jaké přesně bude její využití, ale společnost Synot ještě neví.