Na jeho startu stanulo 27 žákovských dvojic z pátých až devátých tříd velehradské školy a sedm z Buchlovic.

„U Konventního rybníka si školáci poměřili své síly, rychlost a šikovnost v běhu a pádlování na gumových člunech po vodní ploše, ale také na bicyklech po části cyklostezky ve směru ke Starému Městu a zpět," stručně popsal cyklotrialové klání ředitel velehradské školy Radomír Válek.
Zkrátka nepřišli ani žáci prvního stupně, kteří se ve sportovním areálu školy zúčastnili školní olympiády. Na obou sportovištích vládly povzbuzující výkřiky. Nejvíce ale u Konventního rybníka, kde sváděli soutěžící dvojice boj nejenom s časem v běhu a na cyklostezce, ale zejména s pádly a gumovými čluny na vodní hladině. „Ti, kdo ještě v člunu neseděli a nezkusili si v něm ve dvojici pádlovat, měli na trase ke žluté bóji zprvu nemalé problémy," líčily zážitky na molu některé školačky.

Na Výšině svatého Metoděje se uskutečnil pátý ročník Noci s Metodějem. Letošní hlavní program odstartovala Blanka Rašticová s přednáškou o založení Uherského Hradiště. Páteční noc pak zakončil koncert Roberta Křesťana a Druhé trávy.
VIDEO: Noc s Metodějem připomněla historii Uherského Hradiště

A které dvojice stanuly na tom nejvyšším stupínku pro vítěze? V kategorii dívek 5. a 6. třídy to byly Vendula Točková s Klárou Chytkovou. V kategorii stejně starých žáků si prvenství vybojoval Šimon Mergental s Vojtěchem Trávníčkem. Šampionkami mezi dívkami 7. až 9. tříd se staly Veronika Kučerová s Adélou Burešovou a ve stejné věkové kategorii si prvenství vybojovali René Andrýsek s Václavem Hrabincem. „Mám radost z toho, že prvenství ve všech kategoriích patřilo žákům naší školy," řekl s nadšením ředitel ZŠ Velehrad Radomír Válek, který cyklotrialové klání založil a jako šéf školy byl u něj v pátek naposled. Zcela určitě se na něj přijede kouknout coby senior na zaslouženém odpočinku.

Palisádové sloupy s průzory a světly lákají k nakouknutí především děti, ale i dospělé.
Lákadly na Modré jsou palisádové sloupy s průzory