„Vzhledem k hospodářskému vývoji jsme nejdříve plánovali poměrně velkou ztrátu, ale nakonec bude výrazně nižší oproti našim očekáváním. Vzhledem k tomu, že jsme letos nemuseli prodávat cenné papíry a máme na účtech dostatečné rezervy, se s touto skutečností velice dobře vyrovnáme," okomentoval rozpočtový plán na příští rok starosta města Stanislav Blaha.

Radnice především plánuje v příštím roce splatit své úvěry ve výši 39 492 600 korun. S nejvyššími dotacemi počítá radnice v souvislosti s projektem Revitalizace a zpřístupnění Parku Rochus. V tomto případě se jedná o částku 17,9 milionu korun. Na odvedení odpadních vod v příměstských částech Míkovice a Vésky, je plánováno, že do městské kasy přiteče 17,5 milionu dotačních korun. Lze říct, že projekt Parku Rochus patří zároveň také mezi největší výdajovou aktivitu města, která má pohltit 29,2 milionu korun. Do zlepšení parkování na sídlišti Pod Svahy a do veřejného prostranství ulice 28. října má z rozpočtu města odplynout 15 milionů korun.

„V rozpočtovém výhledu na léta 2016 až 2020 již počítáme s přebytkovými rozpočty s tím, že přebytky z hospodaření budou využity na splácení úvěrů města," vysvětlil předpokládaný vývoj do dalších let Stanislav Blaha.