VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Prohibice zmírnila, pootevřen je znovu i vývoz

Region /SLEDOVALI JSME ON-LINE/ – Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) zmírnil dnes krátce po 13:00 prohibici. Na pulty může tvrdý alkohol vyrobený loni a dříve a také lahve s prokázaným původem lihu, takzvaným rodným listem. Možný je také vývoz starších lihovin a těch s prokázaným původem. Heger předpokládá, že dnešní vyhlášení bude platné několik měsíců, během nichž bude upravena legislativa týkající se výroby a distribuce lihu.

27.9.2012 0
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Deník / Ladislav Mareš

Úplný zákaz prodeje alkoholu od 20 procent trval v Česku dva týdny. Vyhlášen byl kvůli sérii otrav, které si vyžádaly 26 životů v Česku a několik v Polsku. Celkem se otrávilo 85 osob. Stále se předpokládá, že v síti je kolem 15.000 litrů závadného alkoholu, proto jistá přísnost trvá, uvedl ministr.

Opatření vešlo v platnost vystoupením Hegera v celoplošném vysílání televizí. Ministr zdůraznil, že všechny otevřené lahve mají být zlikvidovány, majitelé raritních a drahých lahví budou pro otevřený alkohol moct získat test. Zlikvidován má být i alkohol, pro který se obchodníkům do 60 dnů nepodaří získat doklad o původu lihu. Podobu formuláře určuje nařízení, které dnes dopoledne vyšlo ve Sbírce zákonů. Podrobné informace pro distributory a výrobce ministerstvo zveřejní.

Ministr uvedl, že opatření země konzultovala s Bruselem a také Polskem. Dál bude pracovat meziresortní komise.

Na trh bude moct být postupně uvolňován také alkohol letošní s doloženým původem lihu a novými bezpečnostními pásky. Kolky s červeným označením NOVÝ, na alkohol vyrobený až po propuknutí metylalkoholové aféry, začala celní správa distribuovat výrobcům ve středu.

U zase nalévají

Zlínsko

Ve Zlíně se již připravují nalévat první panáky

Necelou hodinu po zmírnění prohibice se chystají vrátit do nabídky tvrdý alkohol ve zlínské restauraci Canada.

„U šesti láhví Jaggermeistera jsme již žádali výrobce o potvrzení nezávadnosti, takže předpokládáme, že v řádu desítek minut jej obdržíme a z těchto láhví začneme rozlévat," uvedl Deníku jeden z barmanů.

Valašsko

Valašsko vítá konec prohibice

Restauratéři vítají zmírnění prohibice. Od jedné hodiny odpoledne se může prodávat a nalévat alkohol vyrobený před lednem letošního roku, u uskladněných lihovin budou muset prodejci doložit původ, případně je nechat otestovat. Nově vyrobené destiláty dodají výrobci s novým kolkem a takzvaným rodným listem.

„To pro nás není problém, líh odebíráme od léty prověřených výrobců, nově vyrobené lahve jsme řádně opatřili jak kolky, tak rodnými listy," vylíčila majitelka likérky Hilĺ s Liquere Eva Hillová.

Restauratéři zmírnění prohibice vítají.

„Čekali jsme na to jako na smilování. Za posledních dvanáct dní jsme ztratili čtvrtinu tržeb. Takže jsme rádi, že můžeme kořalku znovu nalévat," řekl jednatel vsetínské restaurace U Tří slunečnic René Tovaryš.

Lidé dnes večer vezmou hospody útokem.

„Na to jsem se těšil. Dneska budeme s kamarády pařit v naší hospůdce do zavíračky," přiznal Marcel Černoch z Valašského Meziříčí.

Provozovatelé barů kontrolují lahve s alkoholem

Plné ruce práce mají provozovatelé hospod a barů na Valašsku. Po čtvrtečním zmírnění prohibice ve skladech kontrolují datum výroby u uložených lahví s tvrdým alkoholem. Částečné ukončení zákazu jim však ztrátu na tržbách nevrátí.

Majitelé barů kontrolují datum výroby.Zbývá hodina do otevření a ve skladu v Kuku baru se pilně pracuje. „Kontrolujeme datum výroby na kolkách. Chceme už dnes něco málo zákazníkům nabídnout," prozradil vedoucí baru Petr Bedřich.

V jiných provozovnách majitelé alkohol kontrolují za provozu. „Práci nám znesnadňuje to, že výrobci neumisťují datum výroby na stejném místě. Takže zatím hledáme, co budeme moct ještě dnes lidem nabídnout," uvedl majitel baru U tří opic ve Vsetíně Tomáš Vrubel.

Zmírnění zákazu však prodejce už před ztrátou nezachrání. „Navíc než se to všechno znovu rozjede, bude trvat ještě tak týden. Jen za čtrnáct dní nám prohibice způsobila několik set tisícové ztráty," povzdechl si Vrubel.

Jinde zatím ještě čekají na příchod kontroly. „Nevíme stále co všechno můžeme prodávat, takže jsou lahve uzamčené ve skladu. O víkendu mají chodit po barech pracovníci hygieny a provádět kontroly," doplnil majitel herny baru Amerika ve Vsetíně.

Ani v baru Fenix zatím ještě tvrdý alkohol nenalévají. „Ve skladu jsme našli jen pár lahví, vyrobených před letošním rokem. U zbytku musíme získat doklad o původu," řekl majitel baru Fenix ve Vsetíně Radek Štěpán.

Připadá mu však absurdní, aby se u whiskey či metaxy orientovalo podle data výroby. „Tyto druhy alkoholu přece musí několik let zrát v sudech. Většinou navíc pochází od zahraničních výrobců a u těch metanol objevený nebyl," krčil rameny Štěpán.

Díky zmírnění prohibice mohou obchodníci prodávat tvrdý alkohol vyrobený nejdříve v minulém roce. U letošního musí dodavatelé a výrobci vystavit nové doklady o původu.  (maf)

Slovácko

Zednická parta slavila zmírnění prohibice v Devil music baru

Parta zedníků z Uherskobrodska vyrazila ve čtvrtek 27. září po práci na svoji první po prohibiční skleničku kořalky do Devil Music baru v Dolním Němčí. Tam si Jakub, Petr, Michal, Roman, Miloš a David s chutí připili na návrat do starých kořalkových časů. „Sotva jsem krátce po 17. hodině otevřela, chlapi mi vtrhli do lokálu a já měla co dělat, abych skoro po čtrnácti dnech prohibice stihla každému z nich rychle nalít jeho oblíbeného panáčka," uculovala se číšnice Gabriela Cmolová. (pb)

144 tisíc lahví lihovin začne Linea Nivnice uvolňovat do prodeje v pondělí

Stovky telefonátů od odběratelů i od hospodských muselo řešit ve čtvrtek 27. září po částečném uvolnění zákazu prodeje tvrdého alkoholu vedení společnosti Linea Nivnice. „Většinou byli zmatení, nevěděli, co mají dělat a chtěli poradit, jak mají postupovat za této nové situace," objasňuje čtvrteční situaci generální ředitel podniku Gabriel Slanicay a upozorňuje na to, že Linea Nivnice bude postupovat přesně podle čtvrtečního prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera. „Každému dodáme formulář dokladu o původu lihu, tedy jakýsi rodný list. Zapojujeme do toho celý štáb lidí," upřesňuje ředitel Slanicay. Výrobu lihovin však jeho firma rozjede až po té, co obdrží nové kolky. „To nebude dřív než začátkem příštího týdne," naznačuje Slanicay s tím, že počet směn u výrobních linek, bude záviset na velikosti objednávek. „Bude li to nutné, klidně rozjedeme i třísměnný provoz," tvrdí ředitel nivnické likérky. V jejích skladech se nyní nachází 144 tisíc lahví lihovin. „Co s nimi bude, to už víme. Vyrobené lihoviny opatříme takzvaným rodným listem a už v pondělí 1. října je začneme uvolňovat do prodeje," říká Gabriel Slanicay a přiznává, že částečné zrušení prohibice vítá. „Pochopitelně jsem rád, že už to pomalu končí, že už jsou známí viníci, a že my můžeme pokračovat na odstraňování škod. To se ale určitě potáhne řadu týdnů," smutně konstatuje ředitel Slanicay.

Prohibice končí: hospodští prodali první panáky

Prohibice sice končí, hygienici i prodejci ve Zlínském kraji jsou ale stále be střehu. Nebezpečí, byť jen teoretické, že se na pultech objeví závadný alkohol, nebo takové pití někdo začne v pohostinství a barech, totiž nedokáže nikdo spolehlivě vyloučit. Aktuální povolení prodeje tvrdého alkoholu se týká pití vyrobeného před letošním prvním lednem. Takový alkohol se může vrátit na prodejní pulty s původním kolkem, pouze na základě data výroby. Do prodeje mohou být vráceny i láhve z letošního roku, které budou opatřeny novým kolkem a certifikátem stvrzující jejich původ. „Tvrdý alkohol zatím neprodáváme. O víkendu začneme s inventurou, kdy prověříme, které láhve můžeme zařadit do prodeje a které ne. Počítám s tím, že s prodejem začneme asi příští týden," uvedl vedoucí jedné z hradiš´tských prodejen potravin Milan Kura.

Prohibice končí, prodejci už prodali první panáky. Například v pivnici v centru Uherského Hradiště si na rumu a vodce pochutnávali štamgasti jen pár hodin po ohlášeném ukončení prohibicePrvní panáky tvrdého pití si dopřávali šštamgasti v pivnici v centru Slovácé metropole ve čtvrtek kolem 17. hodiny. „Zatím máme v nabídce jen rum a vodku. Prověřili jsme kolky a další znaky, které dokládají jejich nezávadnost a dali do prodeje," sdělila servírka pivnice.

Se zařazením alkoholu do prodeje ale nespěchají všichni provozovatelé pohostinství v regionu. „Alkohol vyrobený před začátkem letošního roku nemám a ten s novými kolky také ještě nemám. Takže není co prodávat. Počkám, až bude nové pití ve velkoobchodech. Teprve pak ho nakoupím a budu prodávat," plánuje provozovatel několiia pohostinství na Uherskohradišťsku Pavel Tichopádek.

Obezřetnost před jedovatým alkojholem je ale stále na místě. Ve Zlíně už zájemcům nabízí tamní společnost ITC bezplatné testy podezřelého alkoholu, v Uherském Hradišti a okolí ale žádná taková možnost zatím neexistuje. „Nevím o tom, že by se plánovalo zřízení služeb takové bezplatné laboratoře v našem regionu," poznamenal vedoucí oddělení hygieny a výživy Krajské hygienické stanice se sídlem ve Zlíně Miroslav Jaroš. Dodal, že test ověření nezávadnosti alkoholu ale nabízí, i když za poplatek, komerční laboratoře. „V Uherském Hradišti se jedna taková laboratoř nachází v nemocnici," poznamenal Miroslav Jaroš.

Obchodní zástupce hradišťské komerční laboratoře Jiří Duda poznamenal, že se žádostí na prověření alkoholu se v posledních týdnech obrátili dva lidé. „Prověřili jsme jim celkem osm vzorků, které byly v pořádku. Za jeden takový test účtujeme po aktuální slevě čtyři sta dvacet korun," připomněl Jiří Duda. Dodal, že s nabídkou bezplatných služeb testování podezřelého alkoholu pro občany kontaktoval krizové centrum Zlínského kraje. „Tuto službu by pak uhradil Zlínský kraj. Kladné odpovědi jsme se ale nedočkali," dodal Jiří Duda.

Ve Zlínském kraji doposud zemřeli na otravu metanolem tři lidé. V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně leží v současné dva lidé, kteří se jedovatým alkoholem otrávili. Uvolnění prohibice, znamená pohotovost také pro strážníky městské policie. „Budeme dál kontrolovat pohostinství a nálevny. Samozřejmě, že s uvolněním prohibice budou naše kontroly četnější, a to nejen v barech, ale i v ulicích města, kde by mohlo v souvislosti se zvýšeným prodejem alkoholu docházet k narušování veřejného pořádku," poznamenal velitel hradišťských strážníků Vlastimil Pauřík. (ko)

Zpravodajství ze čtvrtka 27. 9. před vyhlášením zmírnění prohibice

Zlínsko

Po veřejném vyhlášení ministra o zmírnění či zrušení prohibice by se totiž na pulty obchodů, barů a restaurací mohly vrátit ihned lihoviny s obsahem alkoholu 20 % a více s datem výroby starším než 1. leden 2012. Dále také nově vyrobené nápoje opatřené novými kolky a takzvaným „rodným listem". Zbytků alkoholu z rozlévaných lahví v restauracích a barech by měly skončit v odpadu.

Uvolnění prohibice v praxi nebude automaticky znamenat, že se v restauračních zařízeních začne ihned rozlévat tvrdý alkohol.

„Nemůžeme hned po zmírnění omezení prodeje začít rozlévat. Všechen alkohol, který máme je vyroben až po 1. 1. 2012. Nově vyrobený zatím nemáme, takže zatím se pro nás nic nemění," uvedl Zlínskému deníku majitel Restaurace U Zámku v Březolupech na Zlínsku Rudolf Malanik. Podle něj se alkohol bude vracet postupně tak, jak budou k dispozici nově vyrobené lahve.

První nově kolkované lahve vizovické likérky Rudolf Jelinek sjedou z výrobních linek až zítra odpoledne.

„Dnes si jdeme na úřad vyzvednou nové kolky s novým označením," upřesnila ředitelka pro speciální prodej likérky Markéta Matějčná. Podle ní se výrobní linky rozjedou naplno až zítra odpoledne a nezastaví se ani o nadcházejícím víkendu. „To pro naši výrobu není zcela standardní," doplnila Matějčná s tím, že likérka bude nově vyrobenými destiláty přednostně zásobovat své značkové prodejny.

SOUVISEJÍCÍ: 

Prohibice končí! Od čtvrtka se může prodávat kořalka

Likérka R. Jelínek začne vyrábět v pátek. Kolky budou dnes

A co s alkoholem který mají lidé ze Zlína doma a nejsou si zcela jisti původem?

Odpověď dal zlínský magistrát, který společně s firmou ITC připravil pro obyvatele města testování vzorků alkoholu zdarma.

„Testovat budeme příští středu, čtvrtek a pátek vždy od 12 do 18 hodin," uvedl pro Zlínský deník ředitel divize zkušebnictví firmy ITC Zlín Jiří Samsonek. Po dohodě s městem bude testování probíhat v přízemí budovy magistrátu v ulici Zarámí.

„Každému jednotlivci vyšetříme jeden vzorek zdarma, maximálně ale tři na osobu," doplnil s tím, že o cenách vyšetření druhého a třetího vzorku zatím s městem jednají.

Více čtěte zde:  Máte doma alkohol a bojíte se metanolu? Nechte ho otestovat

Kontroloři: Nenoste nám láhve s kolky a se sladkým!

Restaurace a bary v regionu možná nabídnou „tvrdé" někde až nejdříve zítra.

Chystají také likvidaci rozlitých zbytků a co nejdříve chtějí doplnit nové zásoby.

„Tvrdý alkohol budeme nabízet až od pátku nebo od soboty. To, co bylo rozčepované, se musí vylít, a co se udělá s tvrdým alkoholem v zavřených litrových lahvích, který tu máme v zásobě, o tom se majitelé zatím radí. Pravděpodobně ho ale také zlikvidujeme, protože lidi se toho bojí. Nové zásoby musíme teprve objednat," uvedl pro Zlínský deník výčepní zlínské restaurace Saloon Patrik Fila. Podle něj se lidé na tvrdý alkohol zatím neptají.

Ani Restaurace - Bar Renovatio ve Zlíně nalévat tvrdý alkohol hned tak nebude. 

"Veškerý alkohol který máme, je vyroben v letošním roce. Takže se musí vylít. Nový alkohol začneme nakupovat až v pondělí, takže do té doby určitě tvrdý alkohol nalévat nebudeme" uvedl majitel restaurace Milan Štěrba

Rozlévat dnes nezačnou ani v rychlém občerstvení v přízemí obchodního domu Prior ve Zlíně. Důvod? Nejistota ohledně data výroby stávajících zásob a chybějící nové.

„Ani po zmírnění prohibice dnes nezačneme nalévat. Třeba na tuzemáku, který máme v zásobě není datum výroby. Údajně by sice měla stačit faktura o nákupu nebo dodací list, ale raději počkáme na přesné znění nových nařízení ohledně starých zásob. Spíše ale začneme rozlévat až po nákupu nových," rozvedla majitelka občerstvení na OD Prior Eva Buberová.

Obnovit prodej lihovin s více než 20 procenty alkoholu se už ve čtvrtek 27. září naopak chystala majitelka otrokovické prodejny s potravinami Vlasta Horáková. "Právě sleduju zpravodajství a hned začneme kontrolovat data na etiketách. To nám zabere tak nejméně dvě hodiny," odhadovala včera Horáková.

Kroměřížsko

Zmírnění prohibice majitelé restaurací zaskočilo, alkohol ještě neprodávají

Tvrdý alkohol se vrací zpátky na pulty. Ve středu o tom rozhodla vláda a zmírnila prohibici. Alkohol, který byl vyroben před rokem 2012 se bude moci zase prodávat. Rodný list alkoholu budou potřebovat jen lihoviny, které byly vyrobeny v letošním roce. U lahví z letošního roku dostanou výrobci šedesát dní na to, aby u alkoholu doložili doklady o jeho původu.

Největší problém nastane u letošních lahví, které jsou už otevřené. Jejich obsah bude nejspíš zlikvidován. V případě cennějšího, archivního pití, si budou moci majitelé nechat alkohol otestovat a poté s doložením o nezávadnosti, jej moci zase prodávat.

Za prokazatelně zlikvidovaný alkohol stát vyplatí zpátky vybranou spotřební daň.

Majitelé restaurací na Kroměřížsku zmírnění prohibice vítají, zatím jsou ale zmatení a alkohol ještě neprodávají.

„Zatím zjišťuji, kdy byl alkohol vyroben. Volám dodavatelům a čekám, jak to celé dopadne. Do prodeje jsem ještě nic nepustil. Jsem z toho všeho trochu zmatený," popsala majitel restaurace U Klimešů ve Vážanech Petr Šoltís.

Majitel restaurace a Rock clubu Sýpka v Morkovicích Zdeněk Frkal má také alkohol uložený ještě na skladě.

„Vypadá to, že máme na skladě jen alkohol mladší, tedy vyrobený až v tomto roce. Čekám ještě na dodavatele a pak na kmenové listy, abych jej mohl začít prodávat," vysvětlil Frkal.

Oslavy uvolnění prohibice zatím majitel neplánuje.

„Nevím, jak to celé dopadne, čeká se na nové kolky, rodné listy. Myslím, že nějaká oslava se uskuteční, ale teď je to všechno pořád nejasné. Kdo ví, jak lidé budou reagovat. Řekl bych, že budou mít strach a obavu se něčeho hned tak napít," předvídá Frkal.

Music club Tabu v Kroměříži návštěvníky o víkendu drinkem nejspíš ještě nepřivítá.

„Všechno je na skladě, kdy to bylo vyrobeno není úplně jednoduché zjistit. Vůbec si nedovedu představit, jak to budeme dohledávat a zjišťovat. Pokud něco nekoupíme a neseženeme na víkend, bude večer ještě bez alkoholu," prohlásil majitel clubu Roman Konečný.

Slovácko

Lidé nosí podezřelý alkohol i do komerční laboratoře

Prohibice sice končí, hygienici ve Zlínském kraji ale mají stále pohotovost. Nebezpečí, byť jen teoretické, že se na pultech objeví závadný alkohol, nebo takové pití někdo začne v pohostinství a barech, totiž nedokáže nikdo spolehlivě vyloučit. Ve Zlíně sice lidem nabízí tamní společnost ITC bezplatné testy podezřelého alkoholu, v Uherském Hradišti a okolí ale žádná taková možnost zatím neexistuje.

„Nevím o tom, že by se plánovalo zřízení takové bezplatné laboratoře v našem regionu," poznamenal vedoucí oddělení hygieny a výživy Krajské hygienické stanice se sídlem ve Zlíně Miroslav Jaroš. Dodal, že test ověření nezávadnosti alkoholu ale nabízí, i když za poplatek, komerční laboratoře. „Toto vyšetření stojí kolem šesti set korun. V Uherském Hradišti se jedna taková laboratoř nachází v nemocnici," poznamenal Miroslav Jaroš.

Obchodní zástupce hradišťské komerční laboratoře Jiří Duda poznamenal, že se žádostí na prověření alkoholu se v posledních týdnech obrátili dva lidé.

„Prověřili jsme jim celkem osm vzorků, které byly v pořádku. Za jeden takový test účtujeme po aktuální slevě čtyři sta dvacet korun," připomněl Jiří Duda. Dodal, že s nabídkou bezplatných služeb testování podezřelého alkoholu pro občany kontaktoval krizové centrum Zlínského kraje. „Tuto službu by pak uhradil Zlínský kraj. Kladné odpovědi jsme se ale nedočkali," dodal Jiří Duda.

Ve Zlínském kraji doposud zemřeli na otravu metanolem tři lidé. V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně leží v současné dva lidé, kteří se jedovatým alkoholem otrávili.

Pozvolné uvolnění prohibice, které je otázkou už jen několika hodin, znamená pohotovost například i pro strážníky městské policie

„Budeme dál kontrolovat pohostinství a nálevny. Samozřejmě, že s uvolněním prohibice budou naše kontroly četnější, a to nejen v barech, ale i v ulicích města, kde by mohlo v souvislosti se zvýšeným prodejem alkoholu docházet k narušování veřejného pořádku," poznamenal velitel hradišťských strážníků Vlastimil Pauřík. (kO)

Valašsko

Restauratéři i obchodníci čekají zmírnění prohibice

Lihovarníci, obchodníci, restauratéři i konzumenti se nemůžou dočkat hodiny, kdy ministr zdravotnictví Leoš Heger vyhlásí zmírnění prohibice. Mohlo by se tak stát dnes po třinácté hodině.
Na pulty prodejen i na bary hospod můžou lahve s novými kolky a rodnými listy o původu lihu nebo pálenky, které byly vyrobena před 1. lednem 2012.

„Máme už připraveny k distribuci tisícovky lahví. Čekáme jen na pokyn, abychom mohli zahájit jejich rozvoz," řekla majitelka likérky Hill´s Liquere z Valašského Meziříčí. Včera tam přivezli pracovníci České obchodní inspekce 45 tisíc nových kolků.

Na zmírnění prohibice se připravují také supermarkety.

„Čekáme na pokyn z centrály. Když přijde, jsme schopni dát tvrdý alkohol nad dvacet procent do regálů okamžitě," potvrdil Josef Ďurajka, ředitel vsetínské pobočky hypermarketu Kaufland.
Na možnost nalévat hostům kořalku čekají i restauratéři.

„V tom okamžiku, kdy ministr Heger vyhlásí zmírnění prohibice, jsem schopen začít nalévat. Samozřejmě jen ten alkohol, který budu ze zákona moct," řekl jednatel restaurace Na Špici ve Vsetíně René Tovaryš.
Tvrdý alkohol se dostane znovu na trh po téměř dvoutýdenní prohibici. Lidé se připravují na oslavy.

„Jestli dneska prohibice padne, jsme s kámoši domluvení, že propijeme celý večer. Z hospody půjdeme až po zavíračce," upozornil Marcel Černoch z Valašského Meziříčí.

Situaci v regionu po celý den sledujeme.

Autor: Redakce

27.9.2012 VSTUP DO DISKUSE 0
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie

Školačku v Traplicích měl lákat muž do světlého auta

V Brodě se podruhé zpívalo pod hvězdami.
20

V Brodě se podruhé zpívalo pod hvězdami

Čtyři návrhy kuchyně, která bude součástí obýváku

Manželé stojí před rozhodnutím, zda koupit byt. Bojí se totiž, že se jim do jedné místnosti nemůže vejít kuchyň, jídelní kout i obývák. Od toho je tu naše designérka Bára, která ukáže, že i na malém prostoru lze skloubit více funkcí.

O nemoci očí s doktorkou Dospělovou ON-LINE

ON-LINE ROZHOVOR / Jak poznat, že nemáte oči v pořádku? Proč se už dnes nemusí do očí řezat skalpelem? Jak se vlastně léčí šedý zákal? A vadí časté sledování televize či sezení u televize?

Areál staroměstské Kovozoo ovládly pohádkové bytosti

Tisíc dvě stě malých a dospělých návštěvníků, kouzelná stezka, kouzelnice Radana, nejrůznější pohádkové bytosti, u nichž kluci a holky plnili odlišné úkoly, čarodějnická show, přetahování červeného traktůrku lanem, dobrá nálada, nepřeberné množství atrakcí, zábavy, ale i vystoupení dětského folklorního souboru Dolinečka.

Traťového komisaře opět obžalovali kvůli nehodě v Lopeníku

Traťového komisaře Petra Pláška znovu obžalovali kvůli nehodě při rallye v Lopeníku. Při ní v roce 2012 zemřely čtyři dívky.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies