Jak uvedl starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar, situace se bohužel hned na začátku zkomplikovala kvůli povolení dopravního značení.

„Už v první etapě jsme se dostali do skluzu, který se teď snažíme dohnat. Naštěstí práce, které by nám mohlo zkomplikovat počasí, jsou už hotové, takže jsme zvýšili množství dělníků a věříme, že rekonstrukce bude ukončena včas."

Náměstí, ze kterého musely být přemístěny trhy i autobusová zastávka, je stále částečně uzavřeno a další uzavírky budou následovat. Od středy 20. do neděle 31. srpna bude neprůjezdná komunikace před radnicí a od pondělí 1. září do středy 10. září je plánována uzavírka před prodejnou Domácí potřeby D&K.

Radnice plánuje slavnostní otevření, které se však uskuteční později, než bylo původně ohlášeno. „Náměstí jsme měli slavnostně otevírat už v září, ale byli jsme nuceni to přesunout na říjen," informoval starosta Kunčar.

Rekonstrukce zahrnuje opravy a předláždění chodníků žulovou dlažbou, stejně jako předláždění místních komunikací a parkoviště za použití stávající dlažby. Dojde k modernizaci veřejného osvětlení, úpravě rozvodů městského rozhlasu a přeložení vodovodu a kanalizace.

Komfort obyvatel zvýší také větší množství laviček, košů a stojanů na kola. Estetičtější podobu novému náměstí dodá nejen vysázení nových stromů, ale i oprava nechvalně známé „kachlíkárny". Restaurace se dočká i kašna se sochou svatého Floriána stojící na Masarykově náměstí.

Celkové náklady rekonstrukce dosahují výše téměř 34 milionů, vlastní zdroje města představují 17 milionů. Zbývající částka je financována z fondů Evropské unie. (ab)