Ve svém revíru Přední Kopaná jej uspořádala tamní organizace Českomoravského rybářského svazu. Ačkoliv rybářské klání bylo odstartováno až úderem sedmé hodiny ranní, velká většina kluků a děvčat zasedala kolem vodní hladiny už od páté hodiny.

„Náš dvanáctiletý syn Štěpán Horňák, novopečený člen rybářského svazu nejenže nemohl dospat sobotního rána, ale v pátek krátce před půlnocí ještě chytal žížaly. Kdy k vodě odešel, to jsme vůbec nevěděli. Ještě jsme tvrdě spali," prozradila Štěpánova maminka, hodinu před skončením závodů. Když rybářské klání skončilo, radovala se s rodinou i se synem z poháru a udice, kterou Štěpán dostal za největší úlovek v kategorii dětí od osmi do patnácti let.

„Na háčku mně uvízl kapr 59,5 centimetru dlouhý. Byl to zatím můj největší úlovek," pochlubil se Štěpán. Kapra chytil na kobylku, což je podle zkušených rybářů rarita. Pohár za druhé místo si za kapra jen o centimetr kratšího než byl ten vítězův, odnášel do Kunovic Martin Prokeš (14 let). „Na závody jsem se moc těšil, takže jsem přespal v Kostelanech u babičky, abych byl u vody v šest hodin. Na zdejších závodech jsem už potřetí a jednou jsem tu už dokonce zvítězil," svěřil se Martin. Jen o půl centimetru kratšího kapra chytil kostelanský Jaromír Bělovský, který měl z poháru za třetí místo a věcné odměny velkou radost.

Na břehu vodní nádrže Přední Kopaná ulovila devítiletá bílovická Adélka Šupinová kapra o délce 46 cm a 39 cm dlouhého karase. Obě ryby si mohla odnést domů. To Deniska Dvouletá z Nedakonic lapila krátce před sobotním polednem na svůj prut amura. Protože neměl potřebnou míru, dala mu pusu a poslala do na svobodu.

„Soutěžící ve věku do osmi let startovné neplatili, ale lovili systémem, chyť a pusť. Jako odměnu dostali plyšáky, které jim věnoval Ivan Mařák. Děti starší, a to do věku 15 let, zaplatili startovné 50 korun a úlovky, které měly míru, si mohli odnést domů," informoval předseda kostelanských rybářů Ladislav Zapletal.

Související Rybářská soutěž o zajímavé ceny