Provoz stažený do jednoho jízdního pruhu brzdí průjezd také těm, kteří míří směrem k vlakovému nádraží z centra města i od Havřic. Práce by měly ustat v posledních říjnových dnech.

Kamioňák, ten těžký život má

„Jako by nestačilo, že jsem se ještě před pár týdny na padesátce pokaždé minimálně půl hodiny zdržel nedaleko Uherského Hradiště. Jen co to skončili tam, rozkopali silnice v Uherském Brodě. Ty u křižovatky přitom nebyly ve vůbec špatném stavu, jezdilo se tam v pohodě. Nechápu, proč je opravují," postěžoval si Michal Kučera z Uherského Brodu.

Nedobrovolně uvízlým v koloně se v pátek odpoledne stal také Josef Dosoudil, jenž se svým kamionem zůstal dvacet minut viset na I/50 nedaleko odbočky na Králov.

„Je to další mizérie na mé cestě ze středních Čech na západní Slovensko a zpět. No, a když k tomu přidáte opravy dálnice D1 a s nimi související zdržení, tak to abyste vždycky vyráželi minimálně s dvouhodinovou rezervou," naznačil Dosoudil.

Kvůli opravám povrchu je silnice hlavního tahu I/50 zúžena na jeden jízdní pruh. Přestože je tam trasa průjezdná, je třeba dbát zvýšené opatrnosti kvůli vyfrézovaným místům.

Úplné uzavírky, objízdné trasy  brnkají na nervy řidičům

„Jedná se o úseky od začátku obce Uherský Brod po křižovatku se silnicí II/490 v Uherském Brodě, a dále od mostu za křižovatkou po čerpací stanici," popsala mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková. V tomto případě potrvají práce do pátku 29. října.

Až do pátku 23. října potrvá úplná uzavírka silnice II/490 v části brodských ulic 26. dubna a Nivnická. Objízdná trasa vede po silnici II/495 přes Vlčnov, Hluk a Dolní Němčí. „Z druhého směru vede trasa po vozovce II/490 ulicí Neradická," uvedla Renata Škrobálková z krajského úřadu.

Částečného omezení se od pondělí 19. září dočkala silnice v brodské ulici Pod Valy. V rámci stavby Dopravního terminálu v části od takzvaných malých schodů po křižovatku u Racioly dělníci pracují na živičných krytech silnice. Komplikace potrvají do soboty 24. října.

„Zejména od středy do soboty můžou vznikat dopravní komplikace a zdržení v koloně. Žádáme proto řidiče, aby pro své cesty zvolili, pokud to bude možné, jinou trasu," upozornili zaměstnanci uherskobrodského odboru rozvoje města.