„Začínala jsem v Handrláčku, a pak jsem byla také členkou Handrláku, dokud jsem nečekala tady Adama. Byla jsem ve folklorních souborech aktivní a dodnes k nim mám vřelý vztah," přiznává Maritna Hlaváčová s tím, že soubor začala navštěvovat ve svých třech letech, tedy ve stejném věku, jako Adam Kunovjánek. Přestože Adamův tatínek Vladimír vnímá národopis poněkud civilněji, kunovické lidové tradice se mu vždy líbily.

„V Hradčovicích míváme hody vždy skromnější v porovnání s Kunovicemi, kam jsem se už dřív jezdil dívat na hody či jízdu králů," naznačuje Vladimír. První zmínka o tom, že by mohl být jejich syn králem však padla už rok po jeho narození. „Tehdy byl pan Stašek velice nešťastný z toho, že nemůže najít krále, tak jsem se ho snažila uklidnit tím, že jednoho krále bych pro něj měla. Bylo to zhruba před deseti lety, co vzal moji nabídku doslova a Adama si zapsal do svého seznamu," přiznává překvapivou předzvěst maminka budoucího kunovického krále. Samotná nabídka ale spadla na stůl před rokem, doslova jako blesk z čistého nebe. Ani jeden z Adamových rodičů ji neváhal přijmout. „Starosti s tím jsou, nicméně to neděláme pro sebe, ale tady pro Adama. Věřím, že to nějak zvládneme," tvrdí Vladimír Hlaváč. On i jeho žena navíc opatrně naznačují, že přípravy na kralování by nemusely být u Hlaváčů poslední.

„Má mladšího bratra, kterému je sedm let, což znamená, že ještě minimálně šest roků si musí na své případné kralování počkat. Nicméně nevidíme v tom problém, vše se ukáže po letošní jízdě králů. Třeba do toho už znovu nebudeme chtít jít, i když teď máme posháněné všechny potřebné věci," dodávají Adamovi rodiče. Martina Hlaváčová přitom nevylučuje ani svůj návrat do Handrláku. „Opustila jsem soubor, když jsem čekala Adama, teď uvažuji, že bych se do něj vrátila, když jsme v očekávání Adamova kralování. Vše je ale ve hvězdách. Máme něco rozjednané s dalšími bývalými členy, tak uvidím, jak to nakonec dopadne," krčí rameny Martina Hlaváčová.