Přesto se Slováckému deníku podařilo zjistit, že právě tento týden si policisté důkladně zmapovali hradišťský stadion.

„V podobných případech jde o standardní prohlídku. Ke konkrétním bezpečnostním opatřením se prozatím blíže vyjadřovat nebudeme," uvedla Ivana Nguyenová z Policejního prezidia v Praze, které bezpečnostní opatření v souvislosti se šampionátem řídí. Dodala, že momentálně je veškerá pozornost policie soustředěna na hokejové mistrovství světa, které se hraje v Praze a v Ostravě.

Právě pořadatelé MS v hokeji návštěvníky zápasů upozorňují, aby dorazili s dostatečným předstihem, neboť budou podrobeni důkladným prohlídkám. Podobná opatření se dají nejen vzhledem k divokosti fanoušků, ale i současné bezpečnostní situaci ve světě, očekávat i v Uherském Hradišti.

Nic podcenit nechce ani Městská policie v Uherském Hradišti. „Naším hlavním partnerem je v této souvislosti Policie ČR, která stránku bezpečnosti bude zajišťovat především. My jí ovšem budeme maximálně nápomocni. Už jsme se zástupci policie nějaké první schůzky absolvovali, nicméně jejich intenzita bude postupem času samozřejmě narůstat," uvedl vedoucí Městské policie v Uherském Hradišti Vlastimil Pauřík.

On a jeho kolegové se však už v únoru setkali se svými britskými protějšky. Při výměně zkušeností došlo také na problematiku fotbalového násilí.

„Rádi bychom se inspirovali jejich zkušenostmi, nicméně naše země mají v tomto směru prozatím příliš vzdálené legislativy. A od toho se odvíjí i naprosto odlišná organizace samotných fotbalových utkání," podotkl Vlastimil Pauřík.

Pod bedlivým dohledem bude ve druhé polovině června nejen fotbalový stadion, ale celé město. Zvýšená pozornost bude upřena na Masarykovo náměstí, kde ve dnech 17. až 24. června vyroste fanzóna. Ta veřejnosti nabídne koncerty, atrakce a bohatý doprovodný program zaměřený zejména na fotbalovou tématiku. Návštěvníci by si v ní rovněž měli vychutnat přímé přenosy z jednotlivých utkání šampionátu.

„Přenosy z ostatních pořádajících měst nebudou problém. A jelikož to vypadá, že zápasy v Uherském Hradišti budou vyprodány, bude nejspíš možné poskytnout i přímé přenosy i z těchto utkání. Vše je ale zatím v jednání," prozradil ředitel Klubu kultury Antonín Mach.

Mistrovství Evropy do 21 let se uskuteční od 17. do 30. června. Hrát se bude v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti. Slovácká metropole bude hostit tři utkání skupiny B: 18. června Anglie – Portugalsko, 21. června Itálie – Portugalsko a 24. června Portugalsko – Švédsko. Pokud do semifinále postoupí Anglie, bude Uherské Hradiště ještě 28. června dějištěm duelu třetích týmů ze skupin o postup na olympijský turnaj v Rio de Janeiro. Anglie nemůže postoupit, protože na OH mohou startovat sportovci jen pod hlavičkou Velké Británie.