Událost se stala ve středu 2. srpna krátce před jednou hodinou odpoledne. Muž se po příchodu do prodejny prodavačky zeptal, jestli je zde sama a zda je vedoucí. Poté jí sdělil, že je z vedlejšího obchodu a že mu mají přivézt alkohol. Jenže jeho kolega je pryč a on by nutně potřeboval půjčit pět tisíc korun.

„Následně v průběhu rozhovoru zvedl částku na devět tisíc korun. Důvěřivá žena mu peníze z pokladny vydala pod příslibem, že jí částku do třiceti minut vrátí. Jako zástavu jí nechal klíče údajně od jeho vozu. Poté z prodejny odešel směrem k parkovišti místní plovárny,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Po neznámé ženě, která si vyzvedla na padělaný recept léky ve dvou lékárnách v Přerově, pátrají nyní policisté.
Na padělané recepty si vyzvedla léky, pátrá po ní policie

Do prodejny koberců už se ale výtečník nevrátil. Muž mluvil plynně česky, podle popisu mu bylo kolem pětapadesáti let a byl asi 175 cm vysoké silnější postavy, krátce střižených a prořídlých vlasů. V době události měl na sobě červené tričko, rifle a tenisky.

„Pokud by někdo z veřejnosti tuto osobu poznal, nechť své informace sdělí na nejbližší policejní oddělení nebo na linku 158,“ požádala policejní mluvčí.