Komplikace v podobě přesunuté autobusové zastávky a nemožnosti dopravit se pomocí autobusu z obce do práce, na nákupy či k lékaři téměř celý srpen by však měl zmírnit minibus. Ten bude místní k nejbližším svozu nabírat navzdory uzavírce.

„Co vím, uzavřená bude půlka obce tak, že se ani auty nedostaneme k domům. Pro mladší generaci to problém nepředstavuje, protože si těch pár metrů k vozidlům dojdou. Horší to budou mít starší obyvatelé a jestli to zasáhne do školního roku, tak i s dětmi to může být komplikované. Na druhou stranu silnice byla v hrozném stavu a její opravu zde všichni vítáme,“ zvažoval pro a proti úplné uzavírky Sušičan Stanislav Šlechta, který v obci žije již čtyřiapadesát let.

Oprava silnice. Ilustrační foto.
Hlučané se dočkají. Tankodrom na Boršické se začne měnit s jízdou králů

Zajistit náhradní dopravu v době úplné uzavírky si podmínila starostka Sušic Vladislava Vlachynská. „Přestože jsme napřed jednali pouze o částečně neprůjezdném úseku, zástupci stavební firmy v posledních dnech přišli s návrhem úplné uzavírky. Z mé strany jsem proto požadovala, aby byla veřejná doprava nahrazena náhradním spojem, který plně nahradí autobusy a lidé u nás omezení nijak nepocítí,“ popsala průběh jednání Vladislava Vlachynská.

Společnost SVS – CORRECT proto nachystala minibus. Ten by měl nahradit v obci všechnu potřebnou dopravu.

Ve Chřibech stojí kamiony i osobáky.
Při průjezdu Chřiby po I/50 vás zabrzdí tři opravované úseky

„Máme připravené devítimístné vozidlo. Náklady na jeho provoz, stejně jako na mzdu řidiče, máme plně ve své režii. Uzavírku bychom chtěli provést poslední tři prázdninové týdny tak, aby už do školního roku nezasáhla. Důvodem je urychlení prací. Jinak by se opravy mohly protáhnout až na dvojnásobek stanoveného času,“ dodal jednatel SVS – CORRECT Milan Vyorálek.