Plocha se bude nacházet u tamního fotbalového hřiště. To se nachází v dostatečné vzdálenosti od nejbližší obydlené zóny. „Nebude tak docházet k rušení klidu obyvatel. Stávající volná plocha také umožní, aby bylo nové hřiště dostatečně velké," informoval místostarosta Buchlovic Bořek Žižlavský. Hřiště s pěti překážkami bude mít rozměr patnáctkrát třicet metrů. Plocha bude uzpůsobena i pro in line sporty a sportovní koloběžkáře. Pokud městys sežene potřebné dotace, mohl by skatepark za jeden a půl milionu korun stát v Buchlovicích do konce letošního roku. V případě, že dotaci buchlovičtí nedostanou, musí o investici z vlastních zdrojů rozhodnout tamní zastupitelé.

O výstavbu skateparku usilují také v Boršicích. Plocha by se měla objevit na stávající zpevněné ploše v areálu tamního letního kina. Také tam ale o provedení záměru definitivně rozhodne až případná dotace. „Pro letošní rok jsme, bohužel, dotaci neobdrželi. O peníze na tento účel je všeobecně obrovský zájem a kladnou odpověď obdržela jen desetina žadatelů. Příští rok si ale opět podáme žádost o dotaci," podotkl místostarosta Boršic Alois Tománek. O tom, že by v Boršicích postavili skatepark z obecních prostředků, neuvažují. „Značné náklady investujeme do zateplení školy a kulturního domu," vysvětlil důvody místostarosta Tománek.

V obci se ale objevily i hlasy, že hřiště pro skejt by mohlo narušit klid tamních obyvatel. „Jízda po kovových rampách je docela hlučná. Bydlela jsem v Brně blízko takového hřiště. V létě tam děcka na rampách jezdí až do pozdních večerních hodin, a když máte otevřená okna, silný hluk se ozývá i do desíti hodin v noci. Nevím, kde chtějí v Boršicích hřiště stavět, ale snad to nebude někde přímo mezi domy," poznamenala jedna z obyvatele Boršic, která požádala o zachování anonymity. Místostarosta Tománek ale podobné obavy mírní. „Hřiště by se nacházelo v lokalitě za obcí, směrem na Stříbrnice. Ta plocha není nijak využitá a pro potřeby hřiště by byla vhodná," vysvětlil místostarosta Boršic Tománek.

Menší hřiště by mohlo být možná už v září i v Březolupech. „Máme připravený dotovaný projekt na výstavbu víceúčelového hřiště a také skateparku. Obě tyto plochy by měly vzniknout za sportovní halou. Prostor pro skatepark by měl být vybavený několika normovanými rampami. Plochu budou moci využívat i děti na koloběžkách a kolech, ovšem ve chvíli kdy se tam objeví skejtaři, budou muset ostatní návštěvníci prostor vyklidit," sdělil starosta Březolup Petr Kukla. Centrem skejtařů ale bude nepochybně ještě nějaký čas větší dráha s rampami v Uherském Hradišti. „Jezdíme tam řadu let. Občas zajíždíme za kamarády stejného ražení i do Březolup, častěji se ale i s nimi sebereme a jedeme do Hradiště. Hřiště u tamní sportovní haly je skvěle vybavené a schází se tam komunita skejtařů z celého regionu," podotkl Lubomír Chovanec z Velehradu.

Zřizovatelé hradišťského skateparku dokonce nevylučují rozšíření plochy a dokoupení dalších prvků. „Setkali jsme se se zástupci hradišťských skejtařů a přislíbili jsme jim, že jejich návrh na dovybavení hřiště a jeho případné rozšíření bereme vážně. Problémem jsou peníze. Jakmile ale najdeme pro tento účel vhodný zdroj, peníze do té plochy rádi investujeme," poznamenal ředitel hradišťských sportovišť Evžen Slavík.