„Dá se říci, že turistická sezona v kempu se pro nás rozjela právě tento víkend, měli jsme obsazenu dokonce polovinu kapacit našich chatek. Zavítali k nám i nějací karavanisté, jen turisté se stany samozřejmě zatím nejsou. Ten pravý start letošní sezony ale očekáváme o květnových svátcích," popsal zájem turistů za provozovatele kempu a penzionu Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi Ivo Mitáček.

Návštěvníci tohoto zařízení se letos mohou těšit na několik novinek. Mimo dovybavení některých ubytovacích prostor například o lednice, se daleko větší plochy pro rekreaci dočkají především milovníci stanování. „Poptávka po této formě ubytování vloni úplně předčila naše možnosti, proto momentálně plochu pro stany rozšiřujeme z 500 na 3000 metrů čtverečních. Mimo to zvažujeme pro naše návštěvníky pořídit koloběžky, které by doplnily současných 22 jízdních kol v naší půjčovně," prozradil Ivo Mitáček.

Tím však možnosti pro kempaře v Ostrožské Nové Vsi ani zdaleka nekončí. Právě tato obec by se do budoucna mohla stát regionální kempařskou „velmocí". Jen několik stovek metrů od Slováckého dvora totiž vyrůstá zcela nový kemp Cyclo-aqua-auto camp. Ten své první návštěvníky přivítá v rámci areálu současného přírodního koupaliště Albatros. „Bude se jednat o zcela samostatný oplocený areál v rámci koupaliště. Nabídne ubytování v chatkách pro zhruba stovku osob a vlastní služby, včetně nového rychlého občerstvení," představil nové zařízení pro turisty provozovatel přírodního koupaliště Albatros Roman Mikoška. Své první návštěvníky nový autokemp přivítá 1. června, kdy rovněž zahájí provoz i samotné koupaliště.

Již tento víkend otvírá své brány Eurocamp Bojkovice. I v jeho prostorách mohou turisté zamířit do chatek, do stanů, či zaparkovat se svými karavany. „Vloni jsme otevřeli nové beach volejbalové hřiště, letos na návštěvníky čekají pro změnu zmodernizovaná sociální zařízení a společenská místnost," vzkázal z Bojkovic provozovatel zařízení Josef Pražan.

První červnový den bude znamenat zahájení turistické sezony také v Campingu Babí hora v Hluku. „Zavítat k nám mohou zájemci jak do chatek, tak pod stan či se svými karavany. Čekají na ně například oblíbené páteční grilovačky," sdělil za provozovatele kempu Zdeněk Pawera.

Jedním z tradičních míst, kde se turisté na ubytování v kempu vyptávají, jsou informační centra. „Letos těch dotazů prozatím moc nebylo, ale většinou se návštěvníci zajímají o kvalitu nabízených služeb. Řekla bych však, že stále častěji si turisté vše o kempech hledají sami na internetu a připraveni už míří rovnou do některého z nich," sdělila vedoucí Městského informačního centra v Uherském Hradišti Bernadetta Vaculíková. Kontakty na jednotlivé kempy informační centrum standardně poskytuje společně s dalšími ubytovacími zařízeními všem návštěvníkům, kteří si o ubytování žádají. „Nejsme však už poté schopni posoudit, kolik z nich nakonec variantu kempu zvolilo," uzavřela Bernadetta Vaculíková.