Jako první předvedli své umění nejmenší fotbalisté Huštěnovic. Přípravka změřila síly s Jiskrou Staré Město a i přes prohru 6:8 (2:5) sklidila velký potlesk.

Pak už přišly na řadu staré gardy Huštěnovic a Traplic. Domácí sice prohrávali v poločase 0:2, nakonec ale derby skončilo remízou 4:4. V sestavě veteránů Huštěnovic se objevila celá řada hráčů z posledních padesáti let. Všichni si chtěli ještě jednou vyzkoušet ten pocit vyběhnout na zelený pažit. „Jsem rád, že se tady sešla parta kluků, kterým je od 35 do 65 let, takže tady byly skoro tři generace. Vzpomínky jsou krásné,“ pousmál se trenér domácího výběru Petr Pisklák.

Sklárny pozvaly v sobotu dopoledne návštěvníky do provozu.
Bránou Skláren ve Květné prošly stovky lidí

Zlatým hřebem vydařeného odpoledne byl duel mužů TJ Sokol Huštěnovice s Internacionály AC Sparta Praha. Hosté s celou řadou bývalých reprezentantů v sestavě ukázali, že ani s přibývajícím věkem a kilogramy ze svého umění nic nezapomněli a zvítězili 4:0. „Dva góly vsítil Václav Koloušek, po jednom přidali Marek Trval a Lubomír Blaha,“ informoval jednatel TJ Sokol Huštěnovice Petr Malenovský. 

V Huštěnovicích se již nyní těší na nový fotbalový ročník. Ten díky reorganizaci nabídne divákům celou řadu derby zápasů. „Mužstva z okolí budou hrát jednu skupinu, takže budeme se potkávat častěji se sousedními dědinami, což je dobře,“ poznamenal Petr Pisklák. 

Při požárním útoku pod Buchlovem nebojovaly hasičské týmy lstí a zradou, ale veselou náladou.
Hasičský SrandaMatche U Špalka s kupou smíchu a legrace

Budoucnost fotbalu v Huštěnovicích vidí hlavně v malých fotbalistech z přípravky. Ti by měli postupně vytvořit i žákovský a dorostenecký tým, které v obci již pět let nefungují. Přitáhnout více dětí ke sportu by mohlo pomoct i nové víceúčelové sportoviště s tartanovým povrchem a umělým osvětlením. „Na dotaci jsme dvakrát nedosáhli, a tak jsme 4,3 milionu investovali z naší pokladny,“ svěřil se huštěnovický starosta Aleš Richtr. Pásku společně s ním přestřihl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. 

Hřiště je vhodné zejména pro tenis, volejbal, nohejbal, košíkovou, malou kopanou, házenou i florbal. U nového sportoviště je vybudováno i hřiště pro děti ve věku od 3 do 14 let, a to s prvky rozvíjejícími jejich motoriku a koordinaci pohybu. „Je obohaceno také o venkovní posilovnu, protože street workout se stává stále populárnějším sportem,“ doplnil starosta obce.

V Česku oblíbená putovní výstava Fenomén Igráček bude až do 28. srpna k vidění v Turistickém centru Velehrad.
Svatý Cyril a Metoděj jako Igráčci. PODÍVEJTE SE!

Autor: Zdeněk Skalička, Vojtěch Johaník