Zpravodaj obce, který vychází nákladem tisíce kusů často až o čtyřiceti stránkách, je mezi tamními velmi populární. Nemalou zásluhu na tom má jeho redaktorka, knihovnice a kronikářka Boršic Petra Víchová, která jej rediguje už dvanáct let.

„Když tvořím článek do zpravodaje, už přemýšlím, co z toho použiji do kroniky a opačně. Knihovnické prostředí tomu poskytuje zase to správné prostředí," svěřuje se Petra Víchová, která spolu s radním Josefem Frantou převzala z rukou poslance Parlamentu ČR Miroslava Kalouska a kardinála Dominika Duky diplom za prvenství ve třetím ročníku soutěže o nejlepší obecní zpravodaj v Česku.

„Sedmičlenná porota, v níž zasedali zástupci vyhlašovatelů soutěže a profesionální novináři, hodnotili Boršický zpravodaj po stránce pestrosti, grafické přehlednosti, obsahu jeho rubrik i celkový dojem jako nejlepší v kategorii obecních zpravodajů," konstatoval při vyhlašování výsledků soutěže Pavel Šaradín z Katedry politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

„Při slavnostním vyhlašování výsledků soutěže bylo příjemné slyšet, že v tak silné konkurenci je ten náš zpravodaj nejlepší v republice. Nesmírně si toho vážím," říká se skromností sobě vlastní redaktorka Boršického zpravodaje. Obyvatelé obce prý na každé jeho další číslo netrpělivě čekají. Když ji potkají, ptají se, kdy zase zpravodaj vyjde.

„Zpravodaj je prostě obrazem života obce. Všichni, kdo se na něm podílejí, se snaží, aby tu stále byl. Jedno jeho vydání sice přijde obecní pokladnu na 30 tisíc korun, ale zpravodaj bereme jako službu občanům, kteří mají právo být informováni o dění ve své vesnici," shrnuje základní princip vydávání zpravodaje jeho redaktorka.

Zdůrazní, že čtenáře láká žánrová pestrost zpravodaje, v němž nechybí úvodník, komentáře, poznámky, fotografie z akcí, rozhovory, ale i příspěvky občanů, které nejsou redakčně kráceny. Velké oblibě se těší rubrika Boršice v historii, do níž občané nejčastěji přispívají fotografiemi ze svých rodinných alb.

„Zájem o Boršický zpravodaj je obrovský. Myslím si, že každý občan si v něm najde to své. Přestože lidé dostávají zpravodaj do svých domácností, přicházejí si pro další a rozesílají jej svým rodinám a známým do všech koutů republiky," neskrývá radost Petra Víchová. Podle jejích slov se dá usuzovat, že Boršický zpravodaj rozhodně není v obci „popelkou".