„A lyžovat se bude i v pondělí. Nyní již ale nedokážeme odhadnout, do kdy se bude na naší sjezdovce lyžovat. Informace budeme poskytovat ze dne na den. Na sjezdovce je 30 centimetrů technického sněhu," informoval pětatřicetiletý Lubomír Orel, majitel Lyžařského střediska Stupava.

Podle jeho slov prý začalo na Stupavě léto v úterý 16. dubna a o dva dny později, tedy ve čtvrtek, se vyšplhala teplota v lyžařském areálu až na 26 stupňů Celsia.

„Podle mého mínění to byl velice vhodný den k lyžování i k opalování. Mladí muži nechali teplé oblečení v autech a na sjezdovku vyrazili v kraťasech," referoval Orel. S pousmáním prozradil novinku. Výprodej sněhu. Všichni jezdí od soboty na dětské jízdenky.

„První lyžaře jsme ve stávající zimní sezoně přivítali na sjezdovce 8. prosince loňského roku. Nejdelší sezonu jsme tu zaznamenali v sezoně 2005 až 2006. Odstartovali jsme ji 17. listopadu 2005 a ukončili ji 23. dubna 2006," prozradil Orel.

„Dnes jsem si na stupavské sjezdovce parádně zalyžoval. Bylo tu málo lyžařů, takže jsem nemusel mít obavy, že mě některý srazí," svěřil se osmiletý Jiří Vlk z Brna.

SOUVISEJÍCÍ Ve Zlínském kraji už se lyžuje pouze v Chřibech ve Stupavě