„Přišly jsme se podívat na letošní veletrh, jelikož novou kabelku stejně potřebujeme," vyjádřily se s úsměvem návštěvnice Eva a Ludmila Slížovy z Bílovic.

Zájemci, kteří na veletrh zavítali, měli opravdu z čeho vybírat. „Osobně mě překvapil ten obrovský dav, který se před zahájením shlukl před divadlem. Nicméně i já sama jsem si už stihla vybrat dvě kabelky a jeden batůžek. Vše je v tomto případě navíc s pocitem, že jde o příspěvek na postižené," komentovala svou první účast na Kabelkovém veletrhu herečka Slováckého divadla Petra Staňková.

Zájemci o kabelku si mohli pořídit svůj nový módní doplněk za symbolickou cenu. Výtěžek z veletrhu poputuje na pracovní terapie chráněné dílny neziskové organizace Naděje v Uherském Hradišti.

V rámci prvního ročníku této akce se loni podařilo vybrat 35 500 korun, za něž organizace Naděje dovybavila keramický ateliér pro osoby se zdravotním postižením, který provozuje. Letos Naděje v Hradišti utržila za kabelky 49 tisíc korun. „Mám z toho velkou radost. To že ta částka skončila téměř na padesáti tisících přisuzuji štědrosti zdejších lidí, kteří byli ochotni platit větší částky, než byly ty stanovené. Všem aktérům moc děkuji za pomoc a už se těším na třetí ročník v příštím roce," uvedla hlavní organizátorka z Naděje Renata Zezulková.

Kdo se nestihl zúčastnit pondělní akce ve Slováckém divadle, může si i v následujících dnech zakoupit tašku v Dobročinném obchodě Naděje na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, hned vedle informačního centra.

Související 

Veletrh nabídne na 1800 kabelek. Koná se už dnes!

ANKETA: Co si myslíte o Kabelkovém veletrhu? Navštívíte ho letos?

Na veletrhu v Hradišti budou k mání i kabelky dcer trenéra Svatopluka Habance

Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti chystá opět atraktivní věci

Přineste a nakupte: druhý hradišťský Kabelkový veletrh je tady