„Karnevaly, dětské dny a narozeniny, halloweeny, hody, poutě a další akce pro děti, to jsou příležitosti, kdy se kluci a holky rádi promění v nejrůznější pohádkové bytosti nebo nějaké zvířátko. A já jim je nakreslím přímo na obličej," poodhaluje malíř dětských tvářiček svého koníčka, kterému se upsal před pěti lety.

S manželkou Lenkou, manažerkou záhorovické agentury Kinderparty, zajišťují při různých příležitostech úsměv na dětských tvářích nejen ve vesnicích a městech Slovácka, ale také na Valašsku, Slovensku, v Brně, Praze či Ostravě.

„Oběma nám záleží na zdraví dětí i dospělých, kteří si nějaký ornament nebo květinu nechají na tvář namalovat. Proto používáme speciální netoxické a důkladně testované barvy Snazaroo, nakoupené přes internet z Anglie," dušuje se Miroslav Navrátil. S pousmáním dodal, že barvy používají s manželkou stejné, ale každý je má ve svém vlastním kufříku.

Malováním dětských tváří pobaví pan Miroslav sám sebe, rozzáří úsměv holčiček, které se stanou motýlky, kočičkami, kytičkami, zvířátky, i kluků, z nichž jsou dinosauři, tygři či piráti. „Často se na akcích stává, že si nechávají malovat obličej i dospěláci, většinou maminky. Ty mají zájem o ornamenty nebo květiny," dal k dobru malíř lidských tváří. Nezastírá, že pokud by se této činnosti věnoval opravdu intenzivně, byl by se jí schopen uživit.

Pro větší efekt nanáší na obličej speciální třpytky, které ocení zejména malé parádnice. A také nesmějí chybět barevné kamínky. „Snažím se, aby moje malování na obličej dětí i dospělých bylo zajímavé a nevšední. Hraji si s barvami a detaily, a to mě baví," dodává Miroslav Navrátil.