Velehrad

Kdy: sobota 6. června
Kde: Základní škola Velehrad
Z pohádky do pohádky, tak se bude jmenovat v sobotu 6. června putování dětí, jejich rodičů a prarodičů po dvoukilometrové cyklostezce od Základní školy Velehrad do autokempu za poutní obcí. Tradiční akci k Mezinárodnímu dni dětí pořádají Obecní úřady Velehrad a Modrá. V autokempu čeká na děti i dospělé spousta překvapení a zábavy. Od 16 hodin až do večera tam bude vyhrávat k tanci a poslechu skupina Kanonýři. Kluci, holky a jejich doprovod si přijdou od 17 hodin na své při krátkém divadelním představení Čtyři pohádky o jednom drakovi, v podání místního Divadelního klubu.

Uherské Hradiště

Kdy: sobota 6. června od 8.30 hod.
Kde: nákupní středisko Dukla
Dopřát o první červnové sobotě svým dětem nebo vnoučatům pohyb malebnými zákoutími metropole Slovácka, přitom si zasoutěžit a prožít celou řadu hezkých zážitků, k tomu bude stačit velice málo. Ideálním příležitostí k tomu bude desátý ročník oblíbené akce Hradišťskými chodníčky.

„Start a cíl bude u nákupního střediska Dukla. Na sedmikilometrovou trasu mohou rodiny s dětmi vyrazit v sobotu 6. června od 8.30 do 10 hodin a s jejich návratem počítáme mezi dvanáctou a třináctou hodinou," zve na akci rodiče s dětmi, ale i občany bez dětí František Čevela, předseda pořádajícího Klubu českých turistů Uherské Hradiště.

Spoléhá na to, že Hradišťské chodníčky, které byly přesunuty z podzimního termínu blíže ke Dnu dětí, přilákají více návštěvníků, kteří se mohou podívat, jak se mění ráz města i přírodního parku Rochus. 

Sušice

Kdy: sobota 6. června od 14 hodin
Kde: areál sportoviště v Sušicích
Dětský smích rození v sobotu ve 14 hodin areál sportoviště v Sušicích. Spoustu zajímavých soutěží v něm na kluky a holky čeká díky obecnímu úřadu a všem spolkům ve vesnici. Na všechny děti se těší bavič, zpěvák a klaun Milan Kura, který je v únoru pořádně rozdováděl při karnevalu ve společenském sále obecního úřadu. Teplé počasí, které na víkend předpovídají meteorologové, by mělo nahrát večerní zábavě, při níž bude k tanci a poslechu vyhrávat kapela Frekvence.

Zlechov

Kdy: sobota 6. června ve 14.00 hodin
Kde: hřiště Zlechov
Procházka po pohádkové cestě čeká v sobotu na dětskou drobotinu ve Zlechově. Zve je na ni tamní Spolek kulturních akcí. Děti vyrazí na tříhodinovou tajuplnou cestu třicet minut po 14. hodině ze zlechovského hřiště. V 17.30 hodin vtáhnou kluky a holky do pohádky herci Slováckého divadla. Děti se pak mohou jaksepatří vydovádět při diskotéce. V ceně čtyřicetikorunové vstupenky je divadelní představení a párek. Za deštivého počasí se akce nekoná.

Buchlovice - Smraďavka

Kdy: sobota 6. června od 14.00 hodin
Kde: lázně Leopoldov
Tradiční dětský den v rekreační oblasti Buchlovice-Smraďavka nabídnou člověčí drobotině před tamními Lázněmi Leopoldov. Od rána tam budou kolotoče, koně, skákací hrad, malování na obličej a další zábavné akce. Odpolední program odstartují ve 14 hodin bratři Chabičovští s tanečnicemi Kačulí a Símou. Zbrusu nová kouzla nabídne účastníkům Dětského dne kouzelník Ťululum. O zpestření programu se postará Mickey Mouse a medvídek Pú.

Huštěnovice

Kdy: neděle 7. června ve 14.00 hodin
Kde: obřadní síň obecního úřadu
V Huštěnovicích bude v neděli předcházet opožděné oslavě svátku dětí vernisáž dětských kreseb. Ta začne v obřadní síni obecního úřadu ve 14 hodin. O její program se postarají děti tamní mateřinky a základní školy. V 15 hodin se představí sedminásobný mistr světa a několikanásobný mistr Evropy ve freestylu foodbagu Jan Weber. Po jeho půlhodinové show se mohou chlapci děvčata těšit před tamním muzeem z Dětského dne.

Uherský Brod - Újezdec

Kdy: neděle 7. června ve 14.00 hodin
Kde: před hospodou U Čechů
Program plný pohádkových úkolů čeká děti z Uherského Brodu – Újezdce. Tam se v neděli 7. června uskuteční třetí ročník akce k Mezinárodnímu dni dětí Pohádková ves v Újezdci. Dobrodružná výprava vesnicí začne ve 14 hodin před hospodou U Čechů, odkud bude pokračovat k újezdské myslivecké chatě. Návštěvníci se mohou těšit na doprovodný program zahrnující tombolu, občerstvení včetně opékání špekáčků a také prezentaci ptačích přeletů, kterou si připravila Záchranná stanice fauny z Hluku. Vstupné dobrovolné.

Aquapark Uherské Hradiště

Kdy: neděle 7. června od 13.00 hodin
Kde: Aquapark Uherské Hradiště
S pohádkovou tematikou budou spjaty aktivity připravené k svátku dětí v neděli mezi 13. a 15. hodinou v aquaparku v Uherském Hradišti. Budou se odehrávat ve vodě i na souši.

Například v pohádce Císařovy nové šaty budou děti překonávat vodní trasu v oblečeném tričku, chytat dušičky a potápět se budou ve Vodnické pohádce, sbíráním předmětů po hladině vody si připomenou příběh O dvanácti měsíčkách, v Čertovské pohádce se bude skákat do kruhů namísto do pekla nebo přemisťovat předměty jako v Pejskovi a kočičce v plaveckém bazénu. Nebude chybět ani luštění křížovek. Na děti, kterým se podaří zdárně absolvovat všechna stanoviště, bude čekat osvěžující odměna. Akce se koná za každého počasí ve vnitřním areálu zóně 1 a 2. Děti do 12 let mají vstupné po celý den za korunu.

Na Velký dětský den do Nedachlebic

Kdy: sobota 13. června od 14.00 hodin
Kde: hřiště a okolí v Nedachlebicích
TJ Nedachlebice pořádá v sobotu 13. 6. tradiční Velký Dětský Den na hřišti a okolí v Nedachlebicích. Začátek ve 14.00 hod. Program: vystoupení tanečních kroužků ze ZŠ Březolupy a Bílovice; letečtí modeláři; policejní ukázka + psovodi; skákací atrakce pro děti zadarmo; soutěže; hodnotná tombola; občerstvení pro děti zadarmo.