VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Maková, ze žluté sodovky, pudinková. Soutěž o nejlepší buchtu Slovácka vyhrál vinař

Téměř dvě sta gurmánů a degustátorů se sešlo v dopoledních hodinách v prostorách hradišťské Slovácké tržnice. V sobotu 13. května však nepřišli ochutnávat víno či slivovici.

13.5.2017
SDÍLEJ:

Recept na pudinkovou bábovku Tomáše Bukvalda je uveden v článku.Foto: Deník / Trubačík Vojtěch

Na dvacet soutěžících jim u svých stanovišť nabízelo tradiční buchty, často vyráběné podle starých rodinných receptů. První ročník soutěže O nejlepší Slováckou buchtu nakonec vyhrál Josef Kozumplík z Blatničky pod Svatým Antonínkem. Jeho malinový cvíboh a buchta ze žluté limonády předčily všechny ostatní.

„Mně samotnému chutnají především kynuté buchty, takže přestože jsem soutěžil, měl jsem také svého favorita, kterému jsem dal hlas. Byl jsem dnes navíc mile překvapený zájmem, jak ze strany návštěvníků, tak ze strany samotných domácích pekařů,“ sdělil Josef Kozumplík, který byl zároveň spoluorganizátorem premiérového ročníku klání slováckých buchet.

Na půdu Slovácké tržnice se svou pudinkovou bábovkou vyrazil také Tomáš Bukvald z Boršic. „Zaujala mě pozvánka na soutěž, která se objevila na internetu, tak jsem neváhal a přihlásil se. Sám peču velice rád, ale dodnes jsem dělal buchty pouze pro rodinu, maximálně na oslavu známých. Na soutěž mám připravenou velice jednoduchou, ale výbornou bábovku, na kterou jsem recept získal od babičky,“ popisoval Tomáš Bukvald.

První tři ocenění tak získali památní diplomy a dárkové koše. Josef Kozumplík navíc obdržel putovní keramickou trofej. Ze soutěžních lístků byl nakonec vybrán ještě jeden návštěvník, který získal poukaz na víkendový pobyt pro dva do Dvoru pod starýma horama.

Pudinková bábovkaIngredience:
6 vajec, hrnek cukr krystal, šest pudinků vanilka, jeden prášek do pečiva, sklenice oleje, polévková lžíce kakaa
Postup: Vejce spolu s cukrem vyšleháme. Do vyšlehaných vajec přidáme šest pudinků, jeden prášek do pečiva a sklenici oleje. Polovinu směsi vylijeme do formy na bábovku a do druhé poloviny přidáme kakao. Po rozmíchání kakaa ve směsi vylijeme i druhou polovinu do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu dvaceti až pětadvaceti minut.

Autor: Vojtěch Trubačík

13.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jízda králů ve Vlčnově. Ilustrační foto.

Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

Ilustrační foto.

10. narozeniny Slováckého léta: Iné Kafé, Mňága a Žďorp, Vašo Patejdl

AKTUALIZUJEME

Kroměříž hostí republikové finále škol v minifotbalu, nechybí domácí týmy

Celorepublikové finále v minikopané sportovní ligy základních škol O pohár ministryně školství hostí od pátku areál Hanácké Slavie Kroměříž. Mediálním partnerem celé akce je regionální Deník a účastní se jí nejlepší školní týmy v zemi, které prošly okresními, krajskými a mezikrajskými kvalifikacemi.

Policie hledá svědky nehody v Uherském Ostrohu

K bočnímu střetu sedmasedmdesátileté cyklistky s prozatím nezjištěným vozidlem mělo dojít ve čtvrtek 11. května krátce před polednem v Uherském Ostrohu v ulici Svobodova.

O nemoci očí s doktorkou Dospělovou ON-LINE

ON-LINE ROZHOVOR / Jak poznat, že nemáte oči v pořádku? Proč se už dnes nemusí do očí řezat skalpelem? Jak se vlastně léčí šedý zákal? A vadí časté sledování televize či sezení u televize?

DOTYK.CZ

Lžete a zase lžete, pronesla Valachová a pak se rozplakala

/ANKETA/- Zasedání parlamentních výborů nebývá nijak dramatické. Až na výjimky. Tou bylo středeční jednání senátního školského výboru, který posuzoval návrh novely zákona o pedagogických pracovnících, jehož hlavní součástí je kariérní řád.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies