VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Maková, ze žluté sodovky, pudinková. Soutěž o nejlepší buchtu Slovácka vyhrál vinař

Téměř dvě sta gurmánů a degustátorů se sešlo v dopoledních hodinách v prostorách hradišťské Slovácké tržnice. V sobotu 13. května však nepřišli ochutnávat víno či slivovici.

13.5.2017
SDÍLEJ:

Recept na pudinkovou bábovku Tomáše Bukvalda je uveden v článku.Foto: Deník / Trubačík Vojtěch

Na dvacet soutěžících jim u svých stanovišť nabízelo tradiční buchty, často vyráběné podle starých rodinných receptů. První ročník soutěže O nejlepší Slováckou buchtu nakonec vyhrál Josef Kozumplík z Blatničky pod Svatým Antonínkem. Jeho malinový cvíboh a buchta ze žluté limonády předčily všechny ostatní.

„Mně samotnému chutnají především kynuté buchty, takže přestože jsem soutěžil, měl jsem také svého favorita, kterému jsem dal hlas. Byl jsem dnes navíc mile překvapený zájmem, jak ze strany návštěvníků, tak ze strany samotných domácích pekařů,“ sdělil Josef Kozumplík, který byl zároveň spoluorganizátorem premiérového ročníku klání slováckých buchet.

Na půdu Slovácké tržnice se svou pudinkovou bábovkou vyrazil také Tomáš Bukvald z Boršic. „Zaujala mě pozvánka na soutěž, která se objevila na internetu, tak jsem neváhal a přihlásil se. Sám peču velice rád, ale dodnes jsem dělal buchty pouze pro rodinu, maximálně na oslavu známých. Na soutěž mám připravenou velice jednoduchou, ale výbornou bábovku, na kterou jsem recept získal od babičky,“ popisoval Tomáš Bukvald.

První tři ocenění tak získali památní diplomy a dárkové koše. Josef Kozumplík navíc obdržel putovní keramickou trofej. Ze soutěžních lístků byl nakonec vybrán ještě jeden návštěvník, který získal poukaz na víkendový pobyt pro dva do Dvoru pod starýma horama.

Pudinková bábovkaIngredience:
6 vajec, hrnek cukr krystal, šest pudinků vanilka, jeden prášek do pečiva, sklenice oleje, polévková lžíce kakaa
Postup: Vejce spolu s cukrem vyšleháme. Do vyšlehaných vajec přidáme šest pudinků, jeden prášek do pečiva a sklenici oleje. Polovinu směsi vylijeme do formy na bábovku a do druhé poloviny přidáme kakao. Po rozmíchání kakaa ve směsi vylijeme i druhou polovinu do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu dvaceti až pětadvaceti minut.

Autor: Vojtěch Trubačík

13.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dožínky Zlínského kraje 2017
AKTUALIZUJEME
31

OBRAZEM: Dožínky Zlínského kraje

Vedoucí Centra potravinové a materiální pomoci v Uherském Brodě František Bílek

Pro lidi jsme mnohdy poslední záchrana, říká vedoucí Centra potravinové pomoci

Nově narozená miminka na Slovácku - 33. týden 2017

HLASUJTE V ANKETĚ, FOTOGALERIE / Díky vstřícnosti uherskohradišťské porodnice vám na našem webu přinášíme fotky dětí, které se právě narodily.

Stanislav Hofmann: Mrzí mě, že ze Sparty jedeme s prázdnou

ROZHOVOR/ - Hodně solidní zápas odehrálo Slovácko na pražské Letné. Bohužel, domů se svěřenci trenéra Levého vraceli bez bodového zisku. K vysněné remíze scházely doslova centimetry. Šest minut před koncem, po rohu střídajícího Sadílka, orazítkoval Stanislav Hofmann jenom tyčku sparťanské branky.

Amatérští výtvarníci si odskočili na týden malovat na Velehrad

Obrazy se dají prezentovat nejen v tradičních galeriích, ale ledaskde. O tom se mohli přesvědčit obyvatelé i návštěvníci poutního Velehradu.

Novoveští dragoni doma vybojovali sedm medailí

Sedm medailí vybojovaly na Dračím mistrovství Moravy v Ostrožské Nové Vsi domácí posádky ONV Box. Přestože si na Kunovské tabuli brousily zuby i na nejcennější kov, ten jim pokaždé unikl. Postarali se o to famózní přerovští dragoni, kteří ovládli všech devět závodů. Mezi amatérskými posádkami se dařilo slováckému seskupení s názvem Pobřežní hlídka, které slavilo dvě druhá místa.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení