VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Maková, ze žluté sodovky, pudinková. Soutěž o nejlepší buchtu Slovácka vyhrál vinař

Téměř dvě sta gurmánů a degustátorů se sešlo v dopoledních hodinách v prostorách hradišťské Slovácké tržnice. V sobotu 13. května však nepřišli ochutnávat víno či slivovici.

13.5.2017
SDÍLEJ:

Recept na pudinkovou bábovku Tomáše Bukvalda je uveden v článku.Foto: Deník / Trubačík Vojtěch

Na dvacet soutěžících jim u svých stanovišť nabízelo tradiční buchty, často vyráběné podle starých rodinných receptů. První ročník soutěže O nejlepší Slováckou buchtu nakonec vyhrál Josef Kozumplík z Blatničky pod Svatým Antonínkem. Jeho malinový cvíboh a buchta ze žluté limonády předčily všechny ostatní.

„Mně samotnému chutnají především kynuté buchty, takže přestože jsem soutěžil, měl jsem také svého favorita, kterému jsem dal hlas. Byl jsem dnes navíc mile překvapený zájmem, jak ze strany návštěvníků, tak ze strany samotných domácích pekařů,“ sdělil Josef Kozumplík, který byl zároveň spoluorganizátorem premiérového ročníku klání slováckých buchet.

Na půdu Slovácké tržnice se svou pudinkovou bábovkou vyrazil také Tomáš Bukvald z Boršic. „Zaujala mě pozvánka na soutěž, která se objevila na internetu, tak jsem neváhal a přihlásil se. Sám peču velice rád, ale dodnes jsem dělal buchty pouze pro rodinu, maximálně na oslavu známých. Na soutěž mám připravenou velice jednoduchou, ale výbornou bábovku, na kterou jsem recept získal od babičky,“ popisoval Tomáš Bukvald.

První tři ocenění tak získali památní diplomy a dárkové koše. Josef Kozumplík navíc obdržel putovní keramickou trofej. Ze soutěžních lístků byl nakonec vybrán ještě jeden návštěvník, který získal poukaz na víkendový pobyt pro dva do Dvoru pod starýma horama.

Pudinková bábovkaIngredience:
6 vajec, hrnek cukr krystal, šest pudinků vanilka, jeden prášek do pečiva, sklenice oleje, polévková lžíce kakaa
Postup: Vejce spolu s cukrem vyšleháme. Do vyšlehaných vajec přidáme šest pudinků, jeden prášek do pečiva a sklenici oleje. Polovinu směsi vylijeme do formy na bábovku a do druhé poloviny přidáme kakao. Po rozmíchání kakaa ve směsi vylijeme i druhou polovinu do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu dvaceti až pětadvaceti minut.

Autor: Vojtěch Trubačík

13.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Branka bude otevřená ve všední dny.

Lidem ze Štěpnic zkrátí cestu do nemocnice ve všední dny branka

Lidé se mohli při komentované prohlídce dozvědět, jak se knížka Broučci z pohledu výtvarného umění vyvíjela.
16

Karafiátovi Broučci stále oslovují a přitahují čtenáře všech generací

Kunovice jsou investičně atraktivním regionem

Ocenění Investičně atraktivní region v regionálním kole a druhé místo ve stejné kategorii v celostátním si v minulých dnech odneslo město Kunovice. Porotu zaujala efektivní kombinace investic do rozvoje podnikatelského prostředí, otevřenost radnice vůči názorům podnikatelů a rozsáhlá připravenost infrastruktury, včetně úspěšného provozování podnikatelského inkubátoru.

Na most přes Holomňu jen na vlastní nebezpečí

Z důvodu zhoršujícího se stavu mostu přes Holomňu poblíž soutoku s Olšavou u Drslavic umístilo vedení obce z obou stran cedule zákaz vjezdu a vstupu pouze na vlastní nebezpečí. Lidé by měli v těchto místech dbát zvýšené opatrnosti, děti samotné na most rozhodně nepouštět.

Nejdelší rybu na nočních rybářských závodech ulovila Jarmila Sedláčková

V sobotu, v den svátku sv. Petra, patrona rybářů, se uskutečnil u Konventního rybníka a mokřadu Žabince před velehradskou bazilikou 15. ročník nočních závodů v lovu ryb.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies