„Posila je, když hráč okamžitě naskočí do základní sestavy, a takového já tady momentálně nevidím. Zatím jsme jen kompenzovali odchody, což byla naše povinnost. Až sezona ukáže, o kom se třeba jako o posile bude mluvit,“ nechal se slyšet Stanislav Levý.
Ostřílený kouč byl přesto v dobré náladě. Když měl prozradit, jak se těší na souboje s neskutečně posílenou Spartou a Slavií, rozesmál celé tiskové středisko. „Šéf Plzně řekl, že jdou proti tankům s klackem. My jdeme s holýma rukama, budeme ale bojovat,“ zařídil novinářům pěkný titulek.

Konkrétní cíl z úst představitelů klubu už tradičně nezazněl, ze slov ředitele Petra Pojezného se dalo vyčíst, že by se mu zamlouvalo postavení ve středu tabulky. „Chceme skončit co nejlíp, hlavně ale předvádět pěkný fotbal,“ prohlásil.

Kouč by podle jeho slov rád navázal na trend z minulé sezony. „Chtěl bych, abychom byli aktivní a hráli hezký fotbal. Nutně ale musíme zlepšit práci v obou šestnáctkách,“ zdůraznil s tím, že zatímco vepředu mu chybělo více gólů, vzadu postrádal větší agresivitu a jednodušší řešení krizových situací. „Do ligy se vrátili dva pravidelní účastníci Olomouc a Baník, sezona bude daleko těžší než ta minulá,“ naznačil, že za laciné chyby by jeho tým mohl draze zaplatit.

Ilustrační foto.
Slovácko nestačilo na Turky. Výkon kvalitní, porážka mrzí, řekl trenér

Kabinu hradišťského týmu opustili Civič, Tetteh, Koné a Chvátal, které by měli nahradit Tomáš Divíšek, Jakub Petr, Jan Juroška, Tomáš Vasiljev a Patrik Hellebrand. Trenér mocně toužil (a stále touží) po kvalitním útočníkovi, toho se ale zřejmě jen tak nedočká. I když…

„Ještě je nějaký prostor určité věci vyřešit, uvidíme, jaké se naskytnou možnosti. Nějakému jménu se nebráníme, dnes to však není aktuální,“ nechal se slyšet Petr Pojezný. Když zazněl přímý dotaz, že Slovácko tedy s nikým nejedná, ohradil se: „To jsem neřekl.“
Nějaká nová tvář by však zřejmě přišla jen v případě, že by se modrobílým nepovedl vstup do sezony. Na tu by mělo být mužstvo dobře připraveno. Mělo ideální podmínky, na soustředění ve Slovinsku strávilo nevídaných šestnáct dnů.

„Bylo to neobyčejně dlouhé soustředění, navíc tam bylo náročné cestování. Není jednoduché být tak dlouho pohromadě, prověřilo to charakter mužstva,“ pochvaloval si Stanislav Levý, jenž ocenil i kvalitu soupeřů v přípravě.

1. FC Slovácko. Ilustrační foto
Slovácko remizovalo s izraelským Hapoelem Akko. V závěru vyrovnal Rezek

„AS Řím, Dinamo Záhřeb i Karabükspor, v jehož kádru bylo deset reprezentantů, měly obrovskou kvalitu. Potvrdily trend, kudy se fotbal ubírá. Jejich hráče zdobila maximální připravenost, rychlost s míčem, hra na dva tři doteky. Pro naše hráče to byla velká škola. Viděli, co jim chybí,“ dodal trenér Slovácka.

Vrásky na čele mu působila zranění. Z různých důvodů totiž vynechali část přípravy kapitán Šumulikoski, Hofmann, Zajíc, Rada, či Břečka. Poslední dva nejsou stále zcela fit, kouč však věří, že aspoň jeden se do úvodního duelu s Jabloncem stihne dát do pořádku. Zahajovací utkání nové sezony sehraje Slovácko v Uherském Hradišti na Městském stadionu Miroslava Valenty v sobotu od 17 hodin.