Do rozuzlení této záležitosti se totiž právě před několika dny vložil Alessandro Alagia, který se osobně zaangažoval u ministra kultury Daniela Hermana. Výsledky jeho lobbingu se měly projevit v těchto dnech, stanovisko ministra kultury však nebude známo dříve než v prvním dubnovém týdnu.

„Byl jsem na středu 2. dubna pozván na osobní setkání do Prahy za náměstkyní ministra kultury, kterého se zúčastním společně s panem Alagiem. Pozvání mě velmi těší, nicméně rozhodující bude samozřejmě především výsledek. Ale přirozeně doufám, že kdyby naše záležitost byla předem úplně ztracená, nebyl bych snad proto volán na ministerstvo," prozradil nejnovější informace ředitel ZUŠ Stanislav Nemrava.

Právě Alessandro Alagia, který působí mimo jiné také na Uherskohradišťsku, stojí za plánovaným setkáním.

Po schůzce by mělo být jasněji

„Žádné definitivní rozhodnutí jsem od ministra doposud neobdržel, vzhledem k tomu, že jsou pracovníci ministerstva v těchto dnech velmi zaneprázdnění, ale jsem velmi rád, že se mi podařilo zprostředkovat setkání ředitele školy s kompetentními osobami, tak, aby další případná jednání mohla probíhat již přímo mezi nimi a mohla být tak i případně rychlejší," popsal aktuální vývoj Alessandro Alagia.

Více jasno podle něj do záležitosti vnese právě plánovaná schůzka. Budova ZUŠ na Mariánském náměstí pochází z roku 1939 a v současnosti je v neutěšeném technickém stavu. Naposledy byla v roce 2006 opravena střecha a okna, nicméně nutností je kompletní rekonstrukce, která si vyžádá kolem 50 milionů korun. Největšími problémy jsou v této souvislosti jak finance, tak také skutečnost, že samotná budova je majetkem města Uherské Hradiště, ale zřizovatelem školy je Zlínský kraj.