Na deset horkovzdušných balónů přivázaných lany k zemi předvedlo jedinečnou show, kdy do tempa sedmnáct minut dlouho hrajícím skladbám postupně rozsvěcovali jejich posádky jednotlivé vzdušné plavidla. Zasloužený aplaus po skončení představení svědčil o tom, že se neobvyklá světelná show divákům zamlouvala.

Zdroj: DENÍK/Vojtěch Trubačík

„Zkoušeli jsme synchronizovat jednotlivé rozsvěcování balónů různými způsoby, nicméně jako nejlepší se ukázalo, když budou uprostřed stát dirigenti a světelnou signalizací ukazovat na jednotlivé posádky, kdy mají zažehnout plamen. Samo představení je pak hodně improvizované a nelze jej dopředu až tak dobře nacvičit. Přesto si myslím, že se nám povedlo," sdělil po ukončení vystoupení jeden z hlavních dirigentů Zdeněk Hrabánek.

Kdo promeškal výjimečnou příležitost světelné show v pátek, nemusí zoufat. V sobotním závěrečném programu se o půl deváté večer netradiční orchestr předvede ještě jednou. „Velmi se nám to dnes vydařilo, avšak nějaké nedostatky jsem našel, což bych chtěl do soboty vypilovat. Pravděpodobně se tak diváci dočkají méně balónů, které ale budou lépe rozestavěny a jejich sehranost tak bude téměř dokonalá," odhalil své představy o sobotním vystoupení hlavní organizátor a majitel firmy Balony EU Libor Staňa.