K jejímu vyhodnocení byla přizvaná porota složená z různorodých národností od Švédska přes Rusko až po Izrael, přičemž návštěvníci mohli se svým hodnocením ovlivnit pouze vítěze v kategorii nejkrásnější dekorace, jejíž tématem byl pro letošní rok ples strašidel.

„Oproti ostatním výstavám vyhlašujeme večer také národní vítěze z České republiky. To znamená, že kočky z naší země, která se zúčastňovaly po celý rok soutěží, sbíraly body, jejichž konečný výsledek bude sečten a oceněn právě zde," uvedla organizátorka Markéta Říhová.

Na prestižní soutěž tak zavítali i někteří místní zkušení chovatelé, jejichž čtyřnozí mazlíčci získali již řadu ocenění.

„Vlastním chovatelskou stanici Babí hora poblíž Hluku. V současnosti se starám o devět britských koček a dalo by se říci, že jsem již zkušenou vystavovatelkou. Na různých soutěžích se objevujeme od roku 2010 a za tu dobu jsme se zúčastnili přibližně padesáti podobných akcí," popsala své bohaté zkušenosti Marie Bačová, která zde loni získala první místo.

Samotný průběh výstavy se neobešel bez menších komplikací, přesto byli jeho organizátoři celkově spokojeni.

„U větších akcí vždy něco vázne, nicméně problémy letos nebyly natolik závažné, aby zamezily hladkému průběhu. Moc se mi líbí dekorace na klecích, i když výzdoby byly dobrovolné. Celkově jsem s tímto ročníkem spokojen," hodnotil organizátor Zdeněk Krajča stylově přestrojený v upířím obleku.

Na konci každého dne se vyhlašovaly vítězové několika kategorií, z nichž nejprestižnější tvořila kategorie BOB, tedy nejlepší z nejlepších. Tu na konci sobotního dne vyhrál kocour Kláry Kasíkové z Třince jmenující se Ferrero de Claire.