„Jedná se o činnost, která se uskutečňuje ve veřejném prostoru a propojuje dvě obecně prospěšné roviny – zaměstnávání lidí se zdravotním postižením, kteří by obtížně nalezli pracovní uplatnění na běžném pracovním trhu se službou veřejnosti. Takovéto propojení je pro naši činnost typické  a odpovídá našemu poslání, “ řekl Pavel Polák, ředitel organizace.

Pracovníci s mentálním a kombinovaným zdravotním postižením potřebují specifický přístup.

Kabelkový veletrh ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.
Kabelkový veletrh v Hradišti vyrovnal loňský rekord 1500 nabízených kusů

„Potřebují stálou vstřícnou podporu, trpělivé učení se a opakování. Mají radost z práce a je pro ně stejně důležitá jako pro zdravé lidi, “ sdělil Michal Višňovský, který skupinu pracovníků vede. Tato pracovní místa mohla být podle Pavla Poláka vytvořena i díky vstřícnému přístupu města Uherské Hradiště.

Naděje, otrokovická o.p.s. byla založena v roce 2012. Jejím hlavním posláním je vytváření pracovních příležitostí pro lidi se zdravotním postižením, pro které je uplatnění se na běžném trhu práce obtížné, často nemožné.

Jejím zakladatelem je NADĚJE (zapsaný spolek), která vznikla v roce 1990, poskytuje sociální služby ve 22 městech České republiky. V oblasti Otrokovice působí již 24 let a poskytuje především sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným zdravotním postižením.

V Uherském Hradišti působí NADĚJE od roku 2015.