Jeho interiéry se totiž v létě dočkají oprav, které ovlivní fungování souboru. „V divadle je zapotřebí vyměnit obložení stěn, protože je z hlediska dnešních norem z nevyhovujícího materiálu. Bude to zásah do interiéru, který bude mít zčásti estetický efekt, ale hlavně dopad v oblasti bezpečnosti. To obložení má samozřejmě nějakou akustickou úlohu, ale v tomto případě musí být vyměněno za materiál, vyhovující z hlediska hořlavosti," vysvětlil starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Zmíněné divadlo je příspěvkovou organizací města. Starosta zároveň upozornil, že práce s největší pravděpodobností zaberou více dní, než trvají pravidelné divadelní prázdniny. To se samozřejmě dotkne samotného fungování scény.

„O přesném termínu oprav zatím s divadlem jednáme, tak aby to co nejméně narušilo jeho provoz," doplnil jeho slova místostarosta města Zdeněk Procházka. Herci tak jsou nuceni už nyní hledat náhradní varianty. „Dle všeho oprava nejspíš opravdu potrvá déle, než jsou naše divadelní prázdniny. Nicméně budeme hrát v tom období na Malé scéně a zároveň budeme jezdit na zájezdy. Bude ještě pěkné počasí a nabídek máme v tomto směru hodně," uvedl za Slovácké divadlo Josef Kubáník. Divadelní prázdniny by dle jeho vyjádření letos měly trvat zhruba od 4. července do 20. srpna.