Prodejci, kteří chtěli v jejich průběhu nebo ještě o státním svátku Dne upálení mistra Jana Husa nabízet nejrůznější zboží, si mohli podat žádost o povolení k prodeji na obecním úřadě, a to cestou pošty nebo internetu.

„Všem zájemcům o prodej jsme písemně odpověděli. Těm prodejcům s lukrativním pouťovým zbožím, jejichž žádost byla kladně vyřízena, jsme oznámili výši poplatku, kterou museli do 15. května uhradit," uvedla Jitka Háblová, účetní Obecního úřadu Velehrad.

Stánkaři dostali po zaplacení prodejního místa příslušné povolení, které je na jejich jméno a bude nepřenosné. Bez něj nemůže prodejce ve dnech 4. až 6. července stánek rozbalit a prodávat v něm jakýkoliv sortiment zboží.

NA POUTI. Na lukrativních místech v centru Velehradu budou stánky s výhradně pouťovým zbožím. Chybět nebude ani zábavný park.

Prodejci, kteří mají vyřízený pronájem prostoru pro prodej či prezentaci v rámci Dnů lidí dobré vůle, mohou stánek instalovat a odstranit pouze v určených termínech a časech.

„V sobotu 4. července musí mít prodejce stánek instalovaný nejpozději do 12 hodin a odstraněn, pokud nezůstává na místě do dalšího dne, a to od 21 do 23 hodin.

V neděli musí mít prodejci stánky postavené nejpozději do šesti hodin ráno a odstraněny od 15 hodin," informovala účetní.

Na lukrativních místech v historickém centru Velehradu budou stánky výhradně s tradičním pouťovým zbožím a s výrobky lidových řemeslníků.

V pondělí 6. července, v den státního svátku, mohou mít stánky rozbaleny jen ti prodejci, kteří mají na tento den předem uhrazený poplatek. Doba instalace a sbalení stánku není na pondělí stanovena.