Vánoční strom pojede uherskohradišťskými ulicemi v pondělí 1. prosince, zdobit se bude následující dva dny. „Nebude to jednoduché, protože chceme obyvatele města potěšit krásným výsledkem. Vánoční výzdobu budeme umísťovat ze dvou plošin a potrvá to opravdu celé dva dny," Antonín Mach z uherskohradišťského Klubu kultury, který má letos zdobení vánočního stromku na starost.

Vánoční strom pochází z jarošovského sídliště Markov. „Bude to smrček vysoký přibližně devět metrů," uvedl Antonín Mach.

Rozsvícení vánočního stromu se uskuteční na Mikulášském reji v pátek 5. prosince v 17 hodin. V tento den také dostane vánoční strom své jméno.

„Rozhodli jsme se, že stromek pojmenujeme. Proto vyzýváme všechny čtenáře Slováckého deníku, ale i všechny obyvatele Uherského Hradiště, aby posílali nápady, jak stromek pojmenovat," řekl Antonín Mach s tím, že mejly s potenciálními jmény lze poslat na e-mail: jitka.machalkova@denik.cz, nebo je lze vložit na facebook Slováckého deníku. „Autor vybraného jména získá také malou cenu," dodal Antonín Mach s tím, že stromeček přímo na náměstí pokřtí starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.