Práce by měly začít 1. října a nové zastávky přijdou tamní pokladnu na 2,6 milionu korun. Informoval o tom mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

V lokalitě Stará Tenice podle jeho slov nemá jít pouze o vznik obousměrné autobusové zastávky, ale ve směru k nábřeží je v plánu stavba celého nového zastávkového zálivu.

Kalkuluje se také s přilehlým chodníkem a přístřeškem pro cestující včetně přeložky stožárů veřejného osvětlení a vegetačních úprav. Zastávka ve směru k centru města bude umístěna na jízdním pruhu.

„V návaznosti na nové zastávky přesuneme stávající přechod pro chodce a doplníme jej přisvětlením,“ přiblížil místostarosta Uherského Hradiště Jaroslav Zatloukal.

Se vznikem zastávek ve Staré Tenici souvisí i výstavba nové autobusové zastávky na Svatojiřském nábřeží, která je právě v legislativním procesu. Další z nových zastávek vzniknou u Smetanových sadů a na ulici Sokolovská.

„Zastávka na Sokolovské se projekčně připravuje, jde o poměrně složitou záležitost. Na zastávku u Smetanových sadů si právě podáváme žádost o dotaci. Doufáme, že k výstavbě obou dojde v příštím roce,“ uzavřel místostarosta Zatloukal.

Akce Co vonělo z hradní kuchyně na hradě Buchlově.
Buchlovem se linula vůně středověké kuchyně