Nářky obyvatel v letošním roce skončí. Tvrdí to alespoň uherskohradišťští radní. Ti se totiž asi tří set metrový úsek rozhodli opravit. Nové chodníky, vozovka a retardéry si z rozpočtu vyžádají přibližně šest milionů korun.

„Celé Rybárny opravili, jen naši ulici ne. Při hromadné rekonstrukci dělníci Moravní nábřeží sice rozkopali, k opravě ale nedošlo. Namísto toho silnici nechali ještě v horším stavu, než byla předtím. V nejlepším stavu rozhodně nejsou ani chodníky,“ postěžovala si obyvatelka jednoho z rodinných domů v ulici, která redakci požádala o zachování anonymity.

Opravy se nemůže dočkat ani Jaroslav Ševčík z Rybáren. Tomu „rozbitá“ cesta také vadí. „Už je na čase, aby s tím někdo něco udělal. Už to budou dva roky, co na opravu čekáme,“ upozornil Ševčík, který na Moravním nábřeží bydlí už jednadvacet let.

Výtky a nářky dotčených obyvatel uklidnila mluvčí hradišťské radnice Petra Zemčíková.

Rekonstrukci ulice totiž podle ní úředníci naplánovali právě na letošní rok.

„V předminulém roce opravovala v daném úseku kanalizaci hradišťská společnost SVAK. Proto jsme opravu přesunuli na minulý rok. Nastaly ale potíže se stavebním řízením, kvůli kterým jsme ji museli odsunout až na letošní rok,“ upřesnila Zemčíková, podle které není přesný termín rekonstrukce ještě stanovený.

Stavební práce by měly zahrnovat kompletně novou silnici, chodníky i změnu organizace dopravy. V ulici přibudou také nové retardéry. „Výše celkových nákladů je závislá na konečném technickém řešení. Počítáme ale s částkou okolo šesti milionů korun,“ dodala mluvčí.