Mluvčí hradišťské radnice Petra Vaďurová Zemčíková potvrdila, že obyvatelé města přijaly oslavy jako opravdový dárek – s nadšením.

Starosta města Libor Karásek skončil v nemocnici

„Oslav se bohužel nemohl zúčastnit starosta města Libor Karásek. V sobotu totiž musel kvůli zdravotním obtížím do nemocnice, kde si pobude nejméně týden. Na koncertu skupiny Nazareth 26. října by však již chtěl pozdravit obyvatele města,“ prohlásila Zemčíková.

Do kina Hvězda přišlo 2500 návštěvníků

Nejen Hradišťané s nadšením přivítali možnost nahlédnout do běžně nedostupných prostor kina Hvězda. Sobotní návštěvu tak ředitel hradišťských městských kin Josef Korvas odhaduje na 2500 lidí. Ti se mohli podívat na výstavu, do zákulisí či do promítací kabiny. „Z projekcí projevili diváci největší zájem o program týkající se věznice a padesátých let, který zhlédlo kolem tří set návštěvníků,“ poznamenal Korvas.

Mezi řadou doprovodných akcí nechyběl padesátý Slovácký běh, jarmark či sraz veteránů. Doslova lavinu zájmu vyvolalo i nedělní představení Slováckého divadla Rychlé šípy. Hrálo se totiž zdarma. „Jeden divák přijel dokonce až z Brna a čekal před divadlem už pět hodin před začátkem představení. Řada dalších přijela ze Zlína, Olomouce nebo Velké nad Veličkou,“ vypočítal mluvčí divadla Josef Kubáník s tím, že do divadla se více než dvě stovky zájemců nevešly. „Seděli jsme sice až úplně vzadu, ale přestavení bylo skvělé,“ pochvaloval si divák Vojtěch Johaník z Uherského Hradiště.

Mezi nejúspěšnější hudební akce víkendu patří podle Zemčíkové koncert bratislavských Gypsy devils. Posluchači jej ocenili dlouhým potleskem ve stoje.
Oslavy zakončil včera v noci ohňostroj. Podle večerních policejních statistik se víkend obešel bez závažnějších potíží. „Na oslavy sice byly vyčleněny hlídky, které dozorovaly pořádek. Víkendové dění se ale obešlo bez problémů,“ uzavřela včera uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.