Navýšení rozpočtu by tak mělo zajistit její pořádání i na dalších deset let dopředu. Nemalého jednorázového příspěvku se má navíc dočkat filmový festival už letos.

„Filmová škola má v Uherském Hradišti své místo a jsem rád, že se zastupitelé města postavili k jejímu financování čelem. Za těch několik let od poslední smlouvy se razantně zvýšily náklady, takže navýšení příspěvků bylo na místě,“ sdělil chvíli po odhlasování navýšení příspěvků zastupitelstvem starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Už letos tak po odečtení úvěru, který festival městu splácí, dostane Letní filmová škola od Hradiště dva a půl milionu, tedy o osm set padesát tisíc korun více, než tomu bylo v předchozích deseti letech.

„Hradiště patří mezi tři největší donátory filmové školy a my jsme samozřejmě rádi, že to tak i nadále zůstane. Bohužel se každým rokem navyšují především provozní náklady na promítání filmů, pronájmy prostor či platy zaměstnanců. I proto navyšování finančních prostředků na zajištění filmovky vítáme,“ dodala ředitelka festivalu Radana Korená.

Účastníci festivalu Kunovské léto prošli ulicemi Uherského Hradiště.
Kunovské léto 2018: bezmála 900 účinkujících sledovalo na 7000 diváků
Osmáci Základní školy v Březové s jejich výtvorem.
Osmáci z Březové věnovali srdce mírovému běhu. Získali za něj ocenění