Mezi zhruba sedmi desítkami krojovaných nechyběl například ani šestiletý David Chaloupka, se svým 42letým tatínkem Petrem. Doprovázel je Davidův dědeček, 65letý Josef Šobáň, který šel v hodovém průvodu mezi krojovanou chasou před čtyřiceti lety.

„Dlouho tady hody nebyly, tak jsme se rozhodli, že i my půjdeme v krojích. A tady Davídek byl v kroji dokonce i na mši v kostele," usmíval se Petr Chaloupka.

S nápadem uspořádat hody s právem přišel starosta Jan Pijáček.

„Když starosta uvažoval, čím ozvláštnit jubilejní rok 750. výročí první zmínky o obci, tak jsme se dohodli, že uděláme hody s právem pod patronací našeho souboru," prozradila Marta Kondrová z Vlčnovjanu. Stárky se stali členové souboru. Tím starším byl Petr Zemek, starší stárkou Veronika Chvílíčková, mladším stárkem pak Jiří Vozár a mladší stárkou Šárka Jedličková.

Nakonec průvod krojovaných dorazil před radnici žádat starostu o povolení hody zahájit. To nakonec chasa dostala. Poté ale průvod zamířil za hodovou zábavou do místního Klubu sportu a kultury, kam je nasměroval hrozící déšť.

„Byla to moc pěkná komorní oslava. Nechyběl verbuňk před obecním úřadem, ani sóla pro starostu a místostarostu. Důstojné završení 750. výročí první zmínky o naší obci," poznamenal starosta Vlčnova Jan Pijáček a doplnil, že by byl moc rád, kdyby tato tradice pravidelně pokračovala i v budoucích letech.