„Jménem společnosti se omlouváme všem cestujícím, kteří byli zraněni nebo kterým vznikla jakákoli škoda či újma. Zástupci Dopravní společnosti Zlín– Otrokovice a firmy, která pro nás zajišťuje pojišťovací služby, se už sešli spoškozenými, aby je informovali omožnostech náhrady škod, které jim při havárii autobusu případně vznikly,“ informoval ředitel Dopravní společnosti Zlín ­ Otrokovice (DSZO) Josef Kocháň.

„Na škody způsobené cestujícím se vztahuje povinné ručení autobusu,“ upřesnil ředitel. „Jde onejvážnější dopravní nehodu, která se vprovozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích stala vněkolika posledních letech. Velmi nás mrzí, že došlo ke zranění cestujících. Budeme spolupracovat na tom, aby byli co nejrychleji odškodněni,“ pokračoval Kocháň.

Konkrétní sumu peněz, kterou cestující dostanou, ale podle něj nelze odhadnout. „Záleží na tom, jaké škody a zranění byly cestujícím způsobeny a jak dlouho bude trvat jejich léčení, případně zda způsobená zranění zanechají nějaké zdravotní následky,“ vysvětlil ředitel. „My jsme samozřejmě nápomocni DSZO a chceme maximálně vyjít vstříc všem poškozeným,“ sdělil Martin Neubauer zpojišťovací makléřské společnosti ITEAD, která tento případ vyřizuje.

Havarovaný autobus byl po zdokumentování nehody postaven těžkým jeřábem zpět na kola a odtažen do depa DSZO, kde dosud čeká na další zkoumání soudním znalcem. „Nehodu stále prošetřují naši specialisté zoboru dopravy. Může to trvat ještě několik týdnů,“ informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Vloňském roce došlo kcelkem čtyřiačtyřiceti dopravním nehodám vozidel DSZO. Zranilo se při nich šestosob.

Související článek:

Nehoda autobusu: čtrnáct zraněných