Do začátku akce, která se koná od 3. do 11. května, hodlají zastupitelé v obci udělat ještě jednu úpravu. „Zastaralé parkoviště, které slouží návštěvníkům akce, chceme během pondělí a úterý nově vyasfaltovat,“ informoval starosta Věžek Bedřich Gardavský.

Na velký nápor hostů jsou podle něj připraveni. „Lidé mohou parkovat na zpevněných či zatravněných plochách v obci, nebo také při okraji silnice,“ podotkl starosta.

Na plynulý provoz budou dohlížet pracovníci obce. „Na výstavišti si to pak zorganizují sami pořadatelé,“ prozradil Gardavský.

Na tradiční zahrádkářské výstavě ani letos nebude chybět to, na co jsou návštěvníci zvyklí. „Loni se tu sešlo přes padesát tisíc lidí. K vidění a k prodeji tu bude celá řada rostlin a stromů určených pro výsadbu, balkónových dřevin či zahradnického nábytku,“ nastínila za pořadatele Hana Králová.

Podle ní bude letos největší lákadlem prodej podhoubí. „Z toho si lidé mohou vypěstovat například hlívu ústřičnou, žampiony či léčivou houbu šitake,“ uzavřela Králová.