Takové bylo symbolické završení letošní veteránské sezony. Nablýskaná jednostopá a dvoustopá vozidla, která vzbuzovala u příchozích trochu sentimentální pocit sounáležitosti s dobami dávno minulými, okukoval také třiasedmdesátiletý František Doležel z Podolí.

„Ve čtrnácti letech jsem si udělal řidičský průkaz na malý motocykl značky Pionýr, o tři roky později na motocykl a jako voják základní služby na nákladní auto. Před nástupem na vojnu jsem jezdil Tatrou 57B, která měla přezdívku Hadimrška. V roce 1967 jsem si koupil východoněmeckého Trabanta 601, pak dalšího a jezdil jsem s nimi celkem 26 let. A nedám na ně dopustit,“ říká s trochou nostalgie Podolan, obhlížejíc jednoho z legendárních Trabantů.

S úsměvem zalovil v paměti a rozvyprávěl se o skútru Čezeta. Z jednoho vysloužilého použil kola k hrabačce na seno a připojil ji za Teru. „Hrabačku jsem si konstrukčně vymyslel, sestrojil a dodnes mi slouží,“ poznamenává František Doležel.

Velké pozornosti návštěvníků se těšila soutěž Elegance historických vozidel. Ve čtyřech kategoriích byly vždy uděleny tři ceny. „Prvenství v kategorii automobilů s rokem výroby 1900 - 1945 přisoudili návštěvníci Cadilacu 16, jehož majitelem je Petr Čechovský.

Kategorii automobilů rok výroby 1946 - 1988 opanovala Škoda Felicia Blanky Pavelčíkové. První místo mezi motocykly z let 1900 - 1945 patřilo Bohmerlandu 600, jehož majitelem je Patrik Zubek. Radoslav Loveček s Jawou 350 se radoval z prvenství mezi motocykly s rokem výroby 1946 - 1988,“ prozradila soutěžní výsledky Martina Juřenová z REC Group Staré Město.

NA ŠACHOVNICI. Modelkám nechybělo ani vyvýšené předváděcí molo, ani šachovnice. Byly skvělé.
Módní show Na šachovnici Dáma umocnilo uskupení Karel Gott revival Morava
Humorem sobě vlastním prošpikoval v pátek 11. října malíř Zdeněk Kup program vernisáže výstavy obrazů s názvem Ob-na-žený v uherskohradišťské Galerii Vladimíra Hrocha.
VIDEO: Ob-na-žený Zdeněk Kup vystavuje v hradišťské Galerii Vladimíra Hrocha