Členové Oblastního spolku Českého červeného kříže Uherské Hradiště společně se starostou města Stanislavem Blahou předali ocenění dvěma dárcům za 160 odběrů a jedenácti za 120 odběrů.

„Jsem rád, že můžu přivítat právě vás, vyjádřit vám svůj údiv, úctu a poděkování. Člověk si neuvědomí, že život se může kdykoliv zcela změnit, a to často v jedné jediné vteřině. Kdykoliv můžeme potřebovat pomoc. Proto před vámi smekám, před lidmi, kteří nezištně pomáháte jiným," pronesl starosta města směrem k přítomným dárcům před tím, než je společně se členy červeného kříže ocenil. Mezi nimi byl také Michal Mlčůch. „Poprvé jsem dával krev někdy v osmnácti letech, víceméně z důvodu, abych si zjistil krevní skupinu a podobně, a už jsem u toho zůstal," uvedl oceněný dárce.

Zlatý kříž 1. třídy za 160 učiněných odběrů si v těchto dnech zasloužilo celkem 15 dárců, část z nich si vyznamenání převzala již v Praze, ti zbývající jej pak obdrží jinou formou. Na Zlatý kříž 2. třídy za 120 odběrů v tomto období dosáhlo celkem 23 dárců, i ti si svá ocenění převezmou v nejbližších dnech.