Cesta propojí stávají cyklotrasu Staré Město–Nedakonice s úsekem Staré Město–Babice. Představitelé Povodí Moravy tuto variantu odmítají.

Cena: 8,5 milionu

„V současné době intenzivně pracujeme na projektu, výkupu pozemků a změně územního plánu,“ uvedl k akci připravované na příští rok staroměstský starosta Josef Bazala.

Cyklostezka, která bude začínat u železničního mostu a případně další, která přivede vyznavače cykloturistiky od Baťova kanálu k nákupnímu centru, by měla stát přibližně osm a půl milionu korun. Svedení stezky kolem plavební komory pod most přes Baťův kanál však nejsou příliš nakloněni představitelé Povodí Moravy. „Je to vše otázkou jednání, ale přes ochranný a manipulační prostor plavební komory nemůže stezka vést. Podle mě by její svedení pod most bylo složité a zbytečné,“ poznamenal ředitel Závodu Střední Morava David Fína.

Přestože je na vjezdu do prostoru staroměstské plavební komory cedule zakazující vjezd, někteří cyklisté si tudy cestu zkracují již nyní. Vyznavači jízdních kol si rozrůstající se staroměstskou sít cyklokomunikací pochvalují.

Chcete vyjádřit svůj názor? Hlasujte v anketě vpravo nebo se zapojte do diskuze pod článkem.

„Je dobré, když vás cyklostezka někam vede, ale pokud je její součástí i několik přerušení, zdaleka to není ono. Otázkou také zůstává, kdo se za několik let postará o opravy popraskaného asfaltu,“ dodal Staroměšťan Martin Zpěvák.

VŠE o cyklostezkách na Slovácku si můžete přečíst vpravo nahoře v oddíle Související články