Ji a místostarostku Jarmilu Kasperovou (55), obě bez politické příslušnosti, odvolali zastupitelé loni v létě. Na druhém místě s počtem 453 hlasů (13,83 %) se umístila Aktivita a třetí skončilo sdružení Podolí nám není lhostejné, a to s 370 hlasy (11,29%).

Vítězná Alternativa pro Podolí by měla mít v novém zastupitelstvu šest kandidátů, po jednom pak sdružení Podolí nám není lhostejné, Aktivita a Zdravé Podolí. Loni odvolaná starostka Jana Rýpalová dostala od voličů nejvíc hlasů, a to 322. Její zástupkyni Jarmile Kasperové odevzdalo svůj hlas 287 oprávněných voličů.

„Volby v Podolí proběhly v klidu a standardně, bez jakýchkoliv problémů, jen účast byla slabší. V dopoledních hodinách přišli na kontrolu průběhu voleb tři zástupci Státní volební komise, kteří se tu zdrželi jen krátce. Podle mého mínění nezjistili žádné nedostatky,“ informoval Vlastimil Bořuta, zaměstnanec ministerstva vnitra, vedoucí oddělení dozoru v Olomouci.

DOPRAVNÍ TERMINÁL UHERSKÝ BROD – II. ETAPA. Hlavní cena v kategorii Dopravní, inženýrské a ekologické stavby.
Dopravní terminál v Uherském Brodě se stal Stavbou roku 2016 Zlínského kraje

Na nové volby byl přizván dočasnou starostkou Podolí proto, aby dohlédl na jejich regulérnost.

Zatímco v Podolí se zúčastnilo voleb 56,79 procent oprávněných voličů z 685 v seznamu zapsaných, nad očekávání vysokou volební účast zaznamenali ve Svárově. K volební urně tam přišlo z 212 voličů na seznamu zapsaných odevzdat svůj hlas kandidátům za hnutí Starostové a nezávislí a Nová strana Svárov 160 voličů, což je 75,47 procent občanů.

Vítězné hnutí Nová strana pro Svárov, v čele s Radkem Ondrou (31), dostalo od voličů bezmála o deset a půl procenta víc hlasů než kandidáti za Starosty a nezávislé, vedené dosavadní starostkou Věrou Matějkovou.

Nejvyšší počet, 87 hlasů, obdržel Pavel Svízela (53), kandidující za Novou stranu Svárov ze čtvrtého místa. V sedmičlenné zastupitelstvu budou čtyři zastupitelé za vítěznou Novou stranu Svárov a tři za Starosty a nezávislé. Mezi nimi bude dosavadní starostka Věra Matějková (49), které dali voliči 80 hlasů.

Zatímco drtivá většina z voličů ve Svárově a Podolí odmítla redaktorovi Deníku prozradit, komu dala svůj hlas, dvě voličky ve Svárově to bez váhání učinily.

„Proč to tajit. My jsme volily inženýra Radka Ondru a jeho Novou stranu Svárov,“ řekly unisono v sobotu v devět hodin dopoledne Michaela Křenová, studentka Zdravotnické školy ve Zlíně a její maminka Mariana Křenová, spěchající na svatební obřad.

Jubilejního X. ročníku Dne s LČR se zúčastnilo 197 dětí z šesti základních škol v působnosti Lesní správy Buchlovice.
Na dvě stě školáků prožilo užitečný den s lesníky z Chřibů