Při vstupu do domu pravděpodobně vypáčili plastové vchodové dveře a pak došli do jednoho patra, v němž postupně vypáčili dveře do tří sousedících bytů na stejném podlaží. V jednom z nich nenašli nic, co by je zajímalo, ale v dalších už začali prohrabávat skříně, skříňky, zásuvky a noční stolky.

„Zloději šli cíleně po špercích, značkových hodinkách, značkových taškách a penězích. Mezi hodinkami, které skončily ve zlodějských kapsách, byly například i jedny v hodnotě čtyř set tisíc korun," zdůraznil policejní mluvčí v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Na vloupání přišla obyvatelka jednoho z bytů, když se odpoledne vracela domů. Dveře jejich bytu, ale i dveře sousedních byly otevřené a zámky vypáčené. Podle zásad bezpečnosti nevstupovala dovnitř, poodešla a zavolal na linku 158.

Na místo vyjeli policisté i kriminalisté spolu s technikem, který na místě zajistil stopy. Následně hlídka spolu s majiteli prošla byty, aby se zjistilo, co přesně si zloději odnesli. Celková škoda, kterou prozatím neznámí pachatelé způsobili, přesáhla 3,1 milionu korun.

„Pokud by se našel někdo, kdo by měl jakékoliv poznatky k byť jen mírně podezřelým osobám či vozidlům, které se od 6.00 do 14.30 pohybovaly v bytovém domě v Jabloňové ulici v Uherském Hradišti nebo v jeho okolí, ať tyto informace oznámí na linku 158," vyzval případné svědky Aleš Mergental.

Prozatím neznámým pachatelům bude po odhalení a dopadení hrozit za spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci až osm let vězení.