Peněženku zapomněl na stolku na benzince mladý muž, který se zapovídal se svým známým. Když se po hodině se vrátil, peněženka, v níž byly platební karty a šestnáct set korun, už tam nebyla.

„Na záznamu z bezpečnostní kamery byl vidět muž, který peněženku ze stolku zřejmě vzal. Díky vytrvalosti uherskobrodských policistů a spolupráci veřejnosti se podařilo přijít na stopu podezřelého muže. Když začali policisté třiapadesátiletého muže z obce na Bojkovicku vyslýchat, ke všemu se přiznal," informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Muž nelezenou peněženku neodevzdal obsluze, ale sebral ji a odjel domů. Peníze z ní vybral a druhého dne peněženku i s platebními kartami pohodil na parkovišti před supermarketem v Uherském Hradišti.

„Peněženka se našla a policisté ji nepozornému majiteli vrátili. Stejně tak dostal od pachatele vráceno celých šestnáct set korun," poznamenal policejní mluvčí. Starší muž si přesto vyslechl podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření platební karty, za což zákon ukládá až dva roky vězení. (ms)