Toho měl jeho bývalý společník Jaroslav N. a jeho žena Jarmila z Uherskohradišťska nechat unést do jejich domu. Tam ho údajně nutili pod pohrůžkami podepsat důležité dokumenty.

Obžalováni jsou také tři údajní komplici manželské dvojice – Slováci Robert S., Artur Ž. a Matej J. Pětice obžalovaných čelí obvinění z vydírání, kdy ozbrojení a pod pohrůžkou násilí měli nutit poškozeného k podepsání finančních transakcí za stovky milionů. V případě prokázání viny za to mohou strávit ve vězení až 12 let.

Obžalovaní u soudu svou vinu popírají.

Ilustrační foto
Drama v Brodě: muž hrozil policistům nožem, zpacifikovali ho taserem

„Poškozený lže, jsou to z 95 procent výmysly,“ uvedl ve čtvrtek obžalovaný Jaroslav N.

Další obžalovaní Robert S. a Artur Ž. se brání tím, že v době, kdy mělo dojít ke spáchání činu, byli někde jinde.

„Dejte mě na detektor lži! Podstoupím cokoliv, abych dokázal, že mluvím pravdu. Nic takového jsem neudělal,“ bránil se  před senátem Robert S.

Únos se měl stát v říjnu roku 2014.

„Byl jsem u odbočky na Drslavice, když mě předjelo bílé auto, vzadu blikalo „Policie, stop!“ Z auta vyskákali tři muži v policejních uniformách,“ tak začal únos podle Pavla B.

Místo činu. Ilustrační foto.
Z firmy na Modré si zloději odnesli věci za čtvrt milionu

Dál jej měli muži napadnout, prý měli zbraně. Jeden z nich si údajně sedl za něj v jeho voze a začal ho škrtit lankem. Pavel B. prý skončil s pouty na rukou a kuklou na hlavě. Po dvaceti minutách jej měli agresoři odvézt do domu jeho bývalého společníka Jaroslava N.

S Jaroslavem N. měli založit firmu Auto Games, jejíž jmění je prý znalci odhadnuto na více než jednu miliardu. Podle poškozeného šlo o stamiliony, které měli oba společníci časem dostat.

„Jenže on se zhlédl v penězích, chtěl je hned a chtěl, abych za jeho podíl 570 milionů ručil svým majetkem,“ vysvětloval Pavel B., proč ho měl bývalý obchodní partner nutit přistoupit na jeho návrh.

Jaroslav B. však má jinou verzi. Prý mu Pavel B. dluží téměř čtyři sta milionů a dělá vše pro to, aby je nemusel vracet.

Další líčení je naplánováno na 4. září.

Ilustrační foto.
Auto z trenčínské loupeže bylo ukradeno na Mikulčině vrchu