Firma sídlí v areálu bývalého zemědělského družstva. Pachatelé se z neděle na pondělí 17. července prozatím nezjištěným způsobem dostali do vnitřních prostor skladové haly.

„Tam nejprve ukradli bílé nákladní auto značky Kia s malou korbou a registrační značkou 2Z2 9975,“ uvedla hradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová. Na jeho korbu pak postupně naskládali různé nářadí, například dusací pěch, centrálu, rekultivátor, dva zemní vrtáky s motorem, dvě kalové čerpadla, kango, vrtací kladivo, nivelační přístroj, vibrační pěch, křovinořez a vrtačku. Následně firmu opustili branou, jejíž dvě křídla vylomili z pantů. Celková škoda je předběžně vyčíslena na dvě stě padesát tři tisíc korun. Pachatelům za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí až pětileté vězení.

„Po ukradeném nákladním voze jsme vyhlásili celostátní pátrání. Pokud by měl někdo k tomuto případu jakékoliv informace, nechť je neprodleně sdělí na linku 158 případně na nejbližší policejní oddělení,“ vyzvala Milena Šabatová. (poh)

Kriminalisté zkoumají vykradenou garáž. Ilustrační foto
Tři muži vykradli 36 garáží. Škoda je víc než půl milionu