„Zaútočil ihned poté, co přistoupil k prodejnímu pultu. Pětapadesátiletou ženu beze slova udeřil od hlavy. Následovaly další a další údery vedené na hlavu a horní polovinu těla. Útočník ji bil jak pistolí, kterou měl v jedné ruce, tak druhou rukou sevřenou v pěst. Napadaná žena upadla na podlahu, kde pachatel pokračoval v bití. Když muž s útokem přestal, prodavačce se podařilo vstát a kopla útočníka mezi nohy. Utéct se jí ovšem nepodařilo. Agresor ji začal bít znovu, až upadla do bezvědomí." popsal surový útok mluvčí hradišťské policie Aleš Mergental.

Zřejmě v tom momentu vešla do prodejny dcera napadené ženy. Když uviděla na zemi ležet zkrvavenou matku a kousek od ní cizího muže, vyběhla na náměstí, kde začala volat o pomoc. Chvíli po ní vyšel ze zlatnictví lupič, kterého vyrušila. Neznámý muž nasedl do auta, které měl zaparkované poblíž obchodu a odjel směrem ke Klubu kultury.

Tady je policejní identikit lupiče ze zlatnictví.

Identikit pachatele loupežního přepadení v Uherskohradišťském zlatnictví. Kresba: Policie ČR

Na místo vyrazili přivolaní policisté, strážníci i záchranná služba. Napadená žena byla s mnohačetnými zraněními středně těžkého rázu převezena do nemocnice.

Po zjištění prvotních informací vyhlásil operační důstojník pátrání po lupičově autě.

„Jednalo se o světlezelený Fiat Panda s černým předním i zadním nárazníkem a pravděpodobně zatmavenými skly. O slovenských registračních značkách SI 071 BC připevněných na autě policisté zjistili, že byly kradené," uvedl Aleš Mergental.

Zdroj: Youtube

Popsané auto se nepodařilo policistům vypátrat ani na zemi, ani ve vzduchu, kde po něm pátrali z policejního vrtulníku. Na místo vyjeli i kriminalisté, kteří detailně ohledali místo napadení a začali zjišťovat sebemenší detail, který by je přivedl na stopu prozatím neznámého pachatele, kterému za spáchání trestného činu loupeže bude po dopadení hrozit až desetileté vězení. Při ohledání vyšlo najevo, že lupič ze zlatnictví neodnesl ani šperky ani peníze.

Pachatel ve věku asi 35 let je zhruba 175 cm vysoký štíhlé postavy a krátce střižených tmavých vlasů. Na sobě měl oblečenu černou bundu, černé kalhoty a na hlavě černou kšiltovku. Policisté vyzývají ty, kteří by měli informace o pohybu podezřelého pachatele nebo popsaného světle zeleného fiatu se slovenskými značkami, ať už v době před loupeží nebo po ní, ať tyto informace neprodleně sdělí na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158.