Řidič clia jel stopadesátiki­lometrovou rychlostí, v níž nebezpečně předjížděl linkový autobus. Hlídka jej pronásledovala se zapnutým majákem. Za odbočkou na Staré Město se policistům podařilo řidiče přimět k zastavení,“ popsal napínavé okamžiky uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Za volantem auta seděl dvaačtyřicetiletý muž z obce na Zlínsku. Strážcům zákona předložil pouze občanský průkaz, protože řidičské oprávnění nemá. Stejného muže buchlovičtí policisté přistihli při řízení před třemi týdny a pár týdnů předtím byl přichycen na Zlínsku. Za řízení bez řidičského oprávnění ukládá zákon pokutu od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky. Protože se jedná o recidivistu, uložili mu policisté kauci ve výši šestadvaceti tisíc korun.

Dvaačtyřicetiletý muž ovšem neujížděl jen kvůli samotnému problému s řízením, ale i z jiného důvodu. Policisté v jeho autě našli totiž notebook a další věci, jež nebyly jeho. Patří lidem ve městech na Zlínsku a Vyškovsku, kterým byly čerstvě ukradeny. Policisté tak začali prověřovat okolnosti, za jakých se dostaly do mužova vozidla.