První den hlavního líčení vypovídali očití svědci, ani jeden z nich nemohl stoprocentně identifikovat pachatele, protože po celou dobu události měli lupiči na hlavě motorkářské kukly.

Ve středu pokračovalo ve Zlíně hlavní líčení, na řadu přišly znalecké posudky. Mimo jiné i ty, které se zabývaly pachovými stopami nalezenými na místě činu krátce po přepadení.

Výsledky odborného zkoumání ukázaly právě na obžalované. Podle všeho se jejich pachové stopy nacházely na šroubováku, kterým vylamovali skříňky, stejně tak se našly i na madlech dveří zlatnictví, šuplících a skříňkách, z nichž lupiči brali zlato, stejně tak na platech se zlatem, které se snažili ukrást.

Pachatele přepadení zlatnictví v Hradební ulici v Uherském Hradišti chytili a soudí.
Hrdinové z Hradiště: svědčili u soudu kvůli loupeži šperků

„Když jsem dělal u Miloše Z., měl jsem svářečské rukavice, které měl ten motorkář na fotce. A jsem si skoro jistý, že jsem je tehdy zapomněl na dílně. A to bylo asi týden před přepadením,“ naznačoval Martin S., jak se jeho pach mohl dostat do zlatnictví.

I pachy Miloše Z. speciálně vycvičení psi našli prakticky po celém zlatnictví.

Byly na rukojeti páčidla, dalších platech s klenoty, šroubováku, kterým vylamovali skříňky, stejně tak se našly i na madlech dveří.

Senát se proto ve středu rozhodl, že předvolá ještě znalce z oboru odorologie, který vyhodnotí postup policie při odebírání a porovnávání pachových stop. Jde o jediného znalce v celé republice, proto byl soud odročen na neurčito.

Pokud se obžalovaným podaří dokázat vinu, hrozí jim až 12leté vězení. 

Na odboru dopravy v Uherském Hradišti bylo 1. března zavřeno.
Gang včetně zaměstnance hradišťského odboru dopravy kšeftoval s naftou