První garáž si muži vyhlédli v prosinci loňského roku. Nejstarší z nich si vyhotovil planžetu, pomocí které překonal zámek. Po prohledání garáže pak vzali vše, co by se dalo prodat. Přistaveným vozidlem věci odvezli domů a následně rozprodali. Utržené peníze si pak mezi sebou rozdělili. Muži se stejným scénářem řádili nejen na Uherskohradišťsku, ale i v ostatních okresech ve Zlínském kraji. Vloupání do poslední šestatřicáté garáže provedli koncem června v Napajedlech.

Ilustrační foto.
Auto z trenčínské loupeže bylo ukradeno na Mikulčině vrchu

„Nejčastěji kradli jízdní kola, pneumatiky a nářadí. V jejich rukou ale skončila například i rybářská výbava, golfová sada, dětská postýlka včetně tříkolky, motocykl, kanystry s benzínem, litry alkoholu a další,“ vyjmenovala Milena Šabatová, hradišťská policejní mluvčí. Škoda, kterou touto trestnou činností napáchali, je vyčíslena na pět set třicet tři tisíc korun.

Osmatřicetiletému muži z Uherskohradišťska a sedmapadesátiletému muži z Jihlavska za trestný čin krádeže hrozí až pětileté vězení. Nejstarší z nich, který je také z Uherskohradišťska, čelí obvinění nejen z trestného činu krádeže, ale také z porušování domovní svobody. A protože byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již odsouzen, nyní může jít do vězení až na osm let. (poh)

Ilustrační foto.
Zloději připravili důchodce o úspory, zmizelo mu přes sto tisíc